TERMINOLOGIA NACIONAL
Política 14/11/2013

El president d'Extremadura parla dels "Països Catalans" en un acte a Badajoz

Monago defensa que Extremadura i Portugal podrien aspirar a una economia més potent que la de Catalunya, País Valencià i Illes Balears usant una terminologia que incomoda al PP

Ara/agències
1 min

BarcelonaEl president d'Extremadura, José Antonio Monago, va defensar el 16 d'octubre a Badajoz les possibilitats del TGV a Extremadura i va defensar que seria més rentable que el de Catalunya i Galícia. El dirigent del PP es va referir en nombroses ocasions a les oportunitats que per extremenys i portuguesos suposaria una major unió econòmica i comercial. Fins aquí, tot en ordre, ja que forma part del discurs comú de Monago conforme no s'ha d'afavorir l'arc mediterrani en detriment de la seva comunitat autònoma. Tanmateix, en un moment de la intervenció va apel·lar a una "realitat nacional" que incomoda a bona part dels dirigents del PP, especialment valencians i balears, ja que va assegurar que, si Extremadura i Portugal tinguessin "la xarxa de rodalies, el tren de l'alta velocitat, els eixos de transport de mercaderies cap a Europa", tindrien "una economia, no només més gran que la de Catalunya, sinó que la de tot dels Països Catalans". "La Mediterrània va tenir el seu moment, però ara toca el nostre", va afegir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el PP balear fins i tot va tramitar una iniciativa al parlament autonòmic per declarar que els Països Catalans "no existeixen". Els populars valencians també són susceptibles a la terminologia nacional i van forçar que les Corts autonòmiques vetessin les iniciatives que apel·lessin al 'País Valencià' i el vicesíndic del PP a la cambra, Rafael Maluenda, va lamentar que el ministre d'Economia, Cristóbal Montoro, fes referència als "farmacèutics del País Valencià" en una entrevista de TV3.

stats