POLÍTICA
Política 13/11/2013

El vicesíndic del PP valencià, "avergonyit" perquè Montoro va parlar del "País Valencià"

Demana "perdó" als valencians pel "desconeixement" que, segons ell, va exhibir a TV3 en parlar de "País Valencià" en comptes de "Comunitat Valenciana", única denominació que reconeix el PP

Ara
1 min
El tuit de Rafael Maluenda demanant perdó als valencians

BarcelonaQue el ministre d'Economia i Hisenda, Cristóbal Montoro, es referís aquest dimarts a TV3 al "País Valenciano" ha "avergonyit" el PP valencià, que considera que aquesta denominació és pancatalanista. Tant és així que el vicesíndic del PP a les Corts Valencianes, Rafael Maluenda, ha demanat "perdó" aquest dimecres als valencians en un tuit: "Estic avergonyit pel desconeixement de Montoro i demane perdó a tots els valencians".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montoro va utilitzar de forma espontània la denominació "País Valenciano" per referir-se a la Comunitat Valenciana, que és l'únic nom vàlid per al PP per referir-se al territori que va des de Vinaròs fins a Oriola. El ministre va utilitzar aquesta expressió de manera voluntària per explicar que els mateixos problemes d'impagaments que ara estan patint els farmacèutics catalans ja els van patir els "farmacèutics del País Valenciano".

Pancatalanisme del PP?

El cas és que la denominació 'País Valencià' invoca, per als populars valencians, reminiscències "catalanistes". Amb aquest pretext van prohibir el mes de maig tramitar qualsevol iniciativa parlamentària que es referís al País Valencià.

stats