Política 27/01/2014

"Delirium tremens": lectors de l'ARA i usuaris de Twitter refusen l'argumentari del 'no' del ministre Margallo

Rebuig frontal al document que el ministre d'Exteriors ha fet arribar als ambaixadors, i al qual ha tingut accés l'ARA

Ara
2 min
El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, aquest divendres / EFE

BarcelonaAllau de reaccions al document 'Por la convivencia democrática', la doctrina Margallo contra el procés sobiranista de Catalunya al qual ha tingut accés l'ARA. Desenes de lectors del diari i usuaris de Twitter −a través de l'etiqueta #doctrinaMargallo− han mostrat el seu rebuig frontal contra l'argumentari del no que el ministre d'Exteriors espanyol ha fet arribar als ambaixadors espanyols. La indignació per diversos arguments que aporta el document i, especialment, per la citació interessada que fa d'alguns personatges −com ara Gaudí− han fet reaccionar els usuaris a les xarxes socials. En molts casos, el to utilitzat per rebatre el ministre ha sigut la ironia. Recollim algunes de les reaccions:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "La gran qüestió és: es creuran tot el rosari de mentides i manipulacions o els altres estats s'adonaran del bast falsejament que suposen tots aquests "arguments"? Si queda una mica d'intel·ligència al món, poden esperar que es facin un panxó de riure amb aquest esperpent, paper mullat expressat en llenguatge vuitcentista. Si només els queda recórrer a la 'moral' és que ja es donen per vençuts" (Jordi MB)

2. "Val. A Costa Rica potser els convencen, però a mi no. Gràcies, senyor Margallo, per provocar que el món s'interessi i pregunti per nosaltres" (Narcís Caner Mascort)

3. "Delirium tremens" (Esterilla Cat)

4. "198 pàgines de ficció i recull de contes de por imaginaris. Aquest ministre va pel Nobel de literatura! És clar, nosaltres no ho podem entendre perque som provincians, fanàtics i immorals... Ah, i nazis! Molt bé, campió! 'Tu sí que vales'" (Jaume)

5. "Nois, aquest informe és 'fake', fals, una enganyifa. Hi apareixen cites en anglès, i tots sabem que això és impossible a can Rajoy. It's very difficult todo esto in Plaza Mayor" (Vesperon)

6. "Llegint la #doctrinaMargallo al @diariARA. Espectacular. Per guardar i remirar d'aquí a uns anys. Gràcies, Gobierno, pel teu nivellàs" (‏@palauJosep)

7. "Proposo jugar a anar dient frases de la #doctrinaMargallo on s'utilitzi fraudulentament la paraula 'democràcia' #eljocdenMargallo" (@RatspaMarc)

8. "#doctrinamargallo guanyarà l'Òscar a la millor Manipulació! En cap argument sedueix a continuar com a colònia sotmesa i submisa" (@MireFerran)

9. "#doctrinaMargallo Immoral és utilitzar Gaudi, quan fou estomacat i empresonat per anar a una manifestació de l'11 de Setembre" (@pitudedeu)

10. "A part de nazis, terroristes i hòbbits, ara es veu que també som immorals i insolidaris, així ho diu la #doctrinaMargallo" (@gemmafeixas)

stats