CANVI DE CICLE
Política 21/06/2014

"Zapatero hauria hagut de ser més valent i defensar l'Estatut que també va votar": Montilla a 'El País' en 10 frases

L'expresident de la Generalitat defensa en una entrevista que "qui pensi que Catalunya per si sola té força per ser independent és que no és conscient que estem en el segle XXI i en una Europa comunitària"

Ara
2 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat i actual senador del PSC José Montilla ha estat entrevistat aquest dissabte per 'El País', on ha lamentat que l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero no defensés més l'Estatut i ha avisat que, tot i que la independència no arribarà aviat, la seva reivindicació no s'atenuarà tampoc ràpidament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1 - "La caiguda electoral [del PSC] té molt a veure amb la crisi econòmica i com es va gestionar. L'altre element és el creixement de l'independentisme. [...] Els més afectats vam ser els partits que ocupem l'espai central"

2 - "[Durant l'època de la sentència de l'Estatut,] el govern de Zapatero estava aclaparat i desbordat, pràcticament desarborat per la gestió de la crisi econòmica en la seva última fase"

3 - "El president del govern espanyol hauria hagut de ser més valent i audaç a l'hora de defensar un Estatut que també era seu i que també va votar"

4 - "El PSC, tot i la cançoneta dels nostres adversaris polítics, mai no ha estat ni una sucursal ni una federació del PSOE, sinó un partit sobirà"

5 - "És normal que coincidim amb el PSOE, l'estrany seria que votéssim amb el PP"

6 - "El diàleg i la negociació s'imposaran. [...] Allò del blanc i el negre no triomfa mai"

7 - "Qui pensi que Catalunya per si sola té força per ser independent és que no és conscient que estem en el segle XXI i en una Europa comunitària. I qui cregui que passarà el rampell independentista també s'equivoca"

8 - "A mi m'hauria agradat que [el document de Granada] hagués arribat abans. [...] És un gran pas per avançar cap a una Espanya federal"

9 - "¿[Pere Navarro] ha comès errors? Com tothom, però no sempre ha estat prou comprès i en alguns moments podia haver estat més acompanyat"

10 - "No sé si els que han pres aquesta decisió [d'elegir primer el secretari general abans que el candidat electoral] ho han fet per això [per perjudicar les aspiracions de Carme Chacón], però almenys ho sembla"

stats