LLEI ÒMNIBUS
Política 07/06/2011

Montilla: "L'ofensiva neoliberal i destructora de l'arquitectura social de Catalunya ja ha començat"

L'expresident de la Generalitat considera que es tracta de la "contrareforma social" més "dura que s'ha fet contra l'estat del benestar"

Efe
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC i expresident català, José Montilla, ha criticat avui l'"ofensiva neoliberal" i la "contrareforma social" que està impulsant el Govern de CiU amb l'anomenada "llei òmnibus", en la seva "obsessió" per "destruir" la labor dels anteriors governs del tripartit. En una carta dirigida a la militància socialista, Montilla s'ha referit a l'anomenada "llei òmnibus" amb la qual l'executiu català pretén reformar unes vuitanta lleis que, segons la seva opinió, s'inscriu en el "marc" de la "contrareforma social" més "dura que mai s'ha fet contra l'estat del benestar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Montilla ha avisat que l'"ofensiva neoliberal i destructora de l'arquitectura social de Catalunya ja ha començat" de la mà d'un Govern que utilitza la crisi com una "coartada". No obstant això, per al primer secretari dels socialistes catalans, la crisi econòmica no pot ser la "raó" ni la "causa" per "desmantellar els serveis i programes socials".

Montilla, a més, ha advertit a l'executiu català que des del PSC "no estarem amb els braços plegats, amb la boca tapada i mirant cap a l'altre costat", sinó que "plantarem cara perquè creiem que és el millor per a Catalunya i la seva gent". El dirigent socialista ha considerat també que l'executiu de CiU demostra amb aquesta llei Òmnibus que "està obsessionat a destruir" l'acció dels anteriors governs del tripartit i que "els destorba qualsevol presència que els recordi o simbolitzi les etapes anteriors" perquè, ha dit, "volen una idea única de país".

Montilla ha recriminat, també, al Govern que lidera Artur Mas l'"ofensiva" política que implica la "precipitació i la urgència del tràmit parlamentari" de la llei òmnibus amb una "mínima oposició" dels partits polítics en un Parlament "emmanillat". "La duresa de les mesures, la precipitació en la tramitació, l'acumulació de temes tan diversos, la derogació de garanties i la desorganització administrativa que poden suposar reclamarien un tràmit parlamentari més ordenat i amb més temps per estudiar i analitzar les conseqüències de cada mesura", ha argumentat Montilla, qui ha apreciat una "involució política" de CiU en aquesta "urgència".

El primer secretari del PSC ha ofert la mà al Govern i ha assegurat que el seu partit està "obert" a negociar i a donar el seu "suport" a aquelles qüestions que impliquin una "millora" i una "simplificació" de l'administració, però ha insistit que d'"aquesta manera generaran un caos administratiu" i un "espai jurídic desregulat".

stats