Política 06/03/2015

Duran troba de "república bananera" el projecte de Constitució impulsat per Santi Vidal

El líder d'Unió admet en la seva carta web setmanal que "no tenia per què parlar novament" de les seves discrepàncies amb el Diplocat

Oriol March
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, carrega novament contra el jutge Santi Vidal en la seva carta web dirigida a la militància. "En un país seriós, una Constitució només té uns redactors possibles, i són els parlamentaris electes com a constituents. La resta és de república bananera. I si Catalunya ha de ser una nova república catalana, com diu ERC, convé que faci les coses bé, molt bé, i amb rigor! Aquest és el meu principal missatge en la crítica a l'esmentada activitat del jutge Vidal. Ni ell ni un grup d'amics han de fer la Constitució si volem que la comunitat internacional ens prengui seriosament", assenyala sobre el magistrat, que ha estat suspès pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sé que dir això –ho he experimentat aquesta setmana– és tant com ser objectiu de no sé quants insults i qualificatius de botifler amunt. Són temps poc propicis per a la reflexió rigorosa, que no vol dir que la meva sempre sigui considerada encertada. Però a mi ningú no em mourà del meu compromís amb el dret i amb el rigor. Perquè, a més, el projecte de Constitució era impresentable pel que fa als seus continguts. Recordo una entrevista radiofònica a l'autor on se li feia avinent si comptava amb tal o tal altra consideració i, a mesura que l'entrevistadora incorporava temes, ell deia que els anava assumint. Això no és seriós! I l'únic que demano és serietat", assenyala el cap de files de CiU a Madrid.

Duran també es refereix a les seves crítiques a Diplocat, l'agència diplomàtica de la Generalitat. "És públic que des del principi jo he discrepat del meu govern en alguna de les seves accions en política exterior. No pas en tot, ni de lluny. Però admeto que no tenia per què parlar-ne ara novament malgrat ratificar i no rectificar les meves opinions", assegura.

stats