Política 08/07/2017

Josep Gonzàlez, investit nou alcalde de Rasquera, l'únic de Solidaritat a Catalunya

Arriba al càrrec després d'un pacte amb CiU amb què van desbancar la força més votada, ERC

Acn
1 min
El nou alcalde de Rasquera, Josep Gonzàlez

RasqueraJosep Gonzàlez ha sigut investit nou alcalde de Rasquera (Ribera d'Ebre) aquest dissabte i s'ha convertit així en l'únic que té la formació Solidaritat Catalana per la Independència a Catalunya. El nomenament és fruit del pacte de govern amb CiU, que ha ocupat l'alcaldia els dos primers anys de mandat. El pacte va desbancar la força més votada, ERC, amb tres regidors, a qui Gonzàlez ha ofert aquest dissabte entrar al govern. Els republicans s'han abstingut en el seu nomenament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Promet la Constitució

Gonzàlez ha sigut proclamat alcalde després de prometre el càrrec respectant la Constitució i l'Estatut "amb l'objectiu de derogar-los per la Constitució de l'estat independent de la nació catalana". La sala de plens de l'Ajuntament s'ha omplert de gom a gom i a l'acte hi han assistit membres de l'executiva de Solidaritat.

Uriel Bertran, de Solidaritat, ha afirmat que el fet que la formació tingui una alcaldia i altres grups amb més presència al Parlament, com Ciutadans, no en tinguin cap, demostra que la idea que representa la formació "està totalment arrelada al país". Així, ha explicat que "en funció de com evolucioni l'escenari polític, Solidaritat anirà agafant més força en el futur".

Ara la formació té 23 regidors en diferents consistoris catalans. A més de Rasquera, a les Terres de l'Ebre hi ha presència de Solidaritat a Flix i Sant Carles de la Ràpita.

stats