Política 13/06/2014

Pelegrí titlla d'afirmacions pujades de to que CDC demani a Duran un compromís al 100% amb la consulta

El secretari general d'Unió assegura que el partit no se sent al·ludit perquè ni Unió ni Duran han qüestionat mai el procés

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, ha retret a CDC que demani a UDC lleialtat i un compromís al 100% amb la consulta perquè considera que "ningú pot discutir la lleialtat i la discreció d'UDC envers CDC" i ha qualificat aquestes afirmacions d'estar "una mica pujades de to". En declaracions als periodistes després de la permanent d'UDC, Pelegrí ha argumentat que no se senten al·ludits per la petició dels dirigents de CDC perquè des d'Unió no s'ha qüestionat mai la consulta. "Qui ha defensat la consulta més que ningú som nosaltres, Duran en particular l'ha defensat a UDC, a CiU i al Congrés", ha reivindicat. CDC va donar aquest dijous la polèmica per tancada al voltant de la possible renuncia de Josep Antoni Duran i Lleida com a secretari general de CiU i el vicesecretari general de coordinació institucional, Lluís Maria Corominas, va demanar un compromís al 100% amb la federació per part de Duran i dels dirigents d'UDC. A aquestes declaracions, Pelegrí ha replicat que des d'UDC sempre s'ha estat lleial a la federació i als càrrecs de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Pelegrí ha reivindicat que UDC és qui més ha defensat la consulta i ha ressaltat la tasca de Duran en aquest sentit. "ha defensat la consulta a UDC, a CiU, i al Congrés", ha afegit en referència al president del comitè de govern d'UDC. Per aquest motiu, ha refermat que "no hi ha cap motiu per posar en dubte el compromís d'UDC i menys de Duran amb la consulta".

El secretari general d'UDC ha fer aquestes declaracions després de la reunió del comitè de govern d'UDC que s'ha celebrat amb "normalitat" i que ja estava previst des de fa dies. D'una banda, s'ha analitzat la polèmica dels últims dies arran de la reflexió de Duran sobre si ha de deixar el càrrec a la federació nacionalista i, d'altra banda, la reunió d'aquest divendres també ha servit per preparar el Consell Nacional d'aquest dissabte.

En referència a la intervenció de Duran en la reunió del comitè de govern, Pelegrí s 'ha limitat a dir que la seva reflexió continua sobre la taula i que prendrà una decisió conjuntament amb Artur Mas.

stats