ELECCIONS EUROPEES
Política 23/05/2014

Terricabras no creu que hi hagi intencionalitat política darrere els problemes del vot estranger per correu

ERC fa una crida a la participació "massiva" en el seu últim dia de campanya abans de les eleccions europees

Acn
2 min

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a les europees, Josep-Maria Terricabras, no creu que darrera la problemàtica del vot dels catalans a l'estranger s'amagui una intencionalitat política de l'Estat. "Deu ser només que l'administració és lenta i horrorosa", ha explicat en l'atenció als mitjans d'aquest divendres al Mercat de Santa Caterina. "Jo no sóc Cospedal i no veig mala intenció en les coses", ha afegit en referència a com la secretària general del PP va relacionar l'agressió al cotxe oficial del ministre d'Hisenda a un suposat clima de tensió a Catalunya. Terricabras ha demanat a l'administració que es "modernitzi" perquè "no pot ser" que trigui un mes i mig en enviar les paperetes als que ho han sol·licitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Federació Internacional d'Entitats Catalanes va denunciar dimecres passat que molts catalans residents a l'exterior no podrien participar en els comicis del proper diumenge perquè no han rebut les butlletes que havien demanat dins del termini fixat per la Junta Electoral. "Hauríem de veure si passa el mateix a totes les comunitats autònomes o només a Catalunya", ha reflexionat Terricabras, tot i que dedueix que tothom deu tenir els mateixos problemes atribuïbles a un funcionament deficient de l'administració.

Durant l'últim acte electoral de campanya -només resta el míting de tancament a Terrassa- el número 2 de la candidatura europea dels republicans, Ernest Maragall, també s'ha referit al tema. El president de NECat ha demanat als catalans una alta participació perquè el seu vot representarà a tots aquells que no hagin vist privats del dret de vot per problemes administratius. En un to més emotiu, Maragall també s'ha referit a totes aquelles persones que han treballat des de fa segles per la "llibertat" de Catalunya i que tampoc podran participar en unes eleccions que marquen el punt de partida per a la consulta del 9 de novembre.

Així mateix, Josep-Maria Terricabras, ha convidat tothom a anar a les urnes el proper 25 de maig. La participació ha de ser "massiva", ha reclamat, i ha afegit que només així es podria considerar com "la primera gran victòria del país". Ernest Maragall ha reivindicat "la referència socialista" que ell mateix representa dins la candidatura republicana. En acabar els parlaments, Terricabras i Maragall s'han endinsat al mercat i han conversat amb els paradistes.

stats