Política 22/08/2015

El president de Societat Civil Catalana: "El suport internacional a la secessió és pràcticament zero"

L'entitat espanyolista presentarà just abans de la Diada un informe que explicarà "el dèficit de qualitat democràtica existent a Catalunya", segons avança Josep Ramon Bosch en una entrevista a 'La Razón'

Efe
1 min
El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch

MadridSocietat Civil Catalana presentarà a Madrid un informe que recull una recopilació de comportaments que denoten, segons assegura, el dèficit de qualitat democràtica existent a Catalunya, tal i com ha anunciat el seu president, Josep Ramon Bosch, qui afirma que "el suport internacional a la secessió és pràcticament zero". El líder de Societat Civil Catalana (SCC), en una entrevista concedida a 'La Razón', explica que el document es presentarà el pròxim 10 de setembre, coincidint amb la prèvia de la Diada i el tret de sortida de la campanya per a les eleccions del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La feina, que encara no té títol definit i a la qual estan donant els últims retocs, busca donar la volta a l'argument defensat per l'independentisme, segons el qual a Espanya no existeix qualitat democràtica. D'altra banda, Bosch afirma en l'entrevista que la majoria dels catalans està a favor de la Constitució i de l'Estat de Dret.

Considera que el problema de Catalunya no és la manca de transferència de recursos, ni el finançament, ni el tema lingüístic, sinó que és un problema sentimental. També ressalta que a Catalunya no s'ha fet pedagogia del que és Espanya.

El líder de SCC, que avui pronuncia una conferència a El Escorial (Madrid), assenyala sobre la reforma constitucional que "no hem d'obrir aquest meló".

Sobre les eleccions catalanes diu que te "confiança plena en que la llista unitària no aconseguirà sumar una majoria, ni fer una declaració unilateral d'independència".

stats