Política 25/06/2015

Josep Rull: "No volem forçar ni condicionar les entitats, el termini de resposta és raonable"

El secretari general de CDC defensa, a Catalunya Ràdio, que el president de la Generalitat, Artur Mas, està disposat a "cedir-ho tot per tenir l'autoritat moral necessària"

Ara
2 min
Josep Rull, secretari d'organització de CDC, en un moment de l'entrevista amb l'ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, va llançar el dissabte passat la seva oferta perquè les entitats encapçalin la seva llista el 27-S i ANC, Òmnium i l'AMi s'han donat un termini de dues setmanes per respondre. Mentrestant, però, CDC està a l'espera per saber quin serà el seu paper als comicis. "No volem forçar ni condicionar ningú, el termini de resposta és raonable", ha assegurat el coordinador general de CDC, Josep Rull, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de CDC ha defensat que Mas és "un actiu importantíssim per al procés" i que fins i tot està "disposat a cedir-ho tot per tenir l'autoritat moral necessària". Sobre la proposta que ha posat sobre la taula, Rull ha assegurat que no en sabia res, però que el seu partit està preparat per a qualsevol escenari, ja sigui el de fer "un pas enrere" o el d'"assumir el pes" de la llista. En tot cas, ha desmentit que l'oferiment del president posi en risc la unitat de les entitats. "No entenem que la democràcia pugui trencar res, és un debat seriós i raonable, no es planteja des de la ruptura", ha insistit. En tot cas, ha afirmat que valia la pena posar la proposta sobre la taula i que, si les entitats diuen que no no es "lleparan les ferides" i seguiran "remant".

Rull ha subratllat que el plantejament que ha fet el president li dóna una "consistència i una credibilitat" que és extraordinària" i que de vegades això es valora més des de fora del país que no pas des de dins. "Ell està disposat a cedir-ho tot per tenir l'autoritat moral necessària", ha reblat, i ha recordat que l'objectiu és aconseguir una majoria independentista el 27-S i no un triomf d'un partit seguint els esquemes electorals clàssics.

Pactes a les diputacions

Sobre els pactes a les diputacions, el coordinador general de CDC ha assegurat que la prioritat és que l'acord del 14 de gener amb ERC hi quedi reflectit, malgrat que a Tarragona hagin pactat amb el PSC perquè no podien "esperar més temps". Sobre que la presidència de la Diputació de Barcelona recaigui sobre Mercè Conesa, tal i com publica l'ARA, ha assegurat que "té possibilitats" però que encara no està decidit.

stats