LLEI DE CONSULTES
Política 22/08/2014

ICV celebra el dictamen del Consell de Garanties i es desmarca del vot particular del jurista que hi va col·locar

Josep Vendrell assegura que l'organisme ha validat la llei com a eina per convocar el 9-N si s'entén com a "consulta no vinculant per conèixer l'opinió de la ciutadania"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha valorat aquest divendres com a "positiu" el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE), ja que "avala el conjunt de la llei de consultes", cosa que li dóna un "plus més de legitimitat". Així, ha tret ferro a la divisió que ha generat el debat en l'organisme consultiu, ja que "el que cal remarcar és que s'ha aprovat" la constitucionalitat de la norma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, en relació al vot particular del jurista inclòs a l'ens a proposta d'ICV-EUiA, Marc Carrillo, conforme a la llei no es pot utilitzar per convocar la consulta del 9-N, Vendrell se n'ha desmarcat i ha apuntat que "els membres del CGE han d'actuar amb independència de criteri" respecte als partits que els han situat allí. "Nosaltres ens identifiquem amb la interpretació de la majoria, que és que es pot demanar l'opinió de la ciutadania en el marc de les competències de la Generalitat de forma diferent al referèndum", ha explicat.

I la sobirania nacional, segons Vendrell, entraria dins aquest marc si s'entén com una "consulta no vinculant per conèixer l'opinió de la ciutadania" i de la qual ja emanaria una "iniciativa política". "La Generalitat no és un ens administratiu, és polític i, per tant, té capacitat d'iniciativa política", ha resumit el dirigent ecosocialista el dictamen del CGE.

stats