POLÈMICA A PODEM
Política 07/02/2015

Cayo Lara defensa que "Monedero ha de donar moltes explicacions a la ciutadania"

El líder d'IU recorda al dirigent de Podem que "quan assenyalem a altres amb el dit hem de tenir les nostres esquenes ben cobertes"

Efe
2 min
Cayo Lara, en una intervenció recent / EFE

Conil de la FronteraEl coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha afirmat aquest dissabte que el secretari de Procés Constituent i Programa de Podem, Juan Carlos Monedero, "ha de donar moltes explicacions a la ciutadania espanyola" sobre la seva declaració complementària per regularitzar els seus impostos pels ingressos que va percebre per assessorar governs llatinoamericans, i sosté que "per predicar cal tenir molt bona memòria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans abans d'assistir a Conil de la Frontera (Cadis) a la presentació del llibre 'Conil. L'esforç col·lectiu ', de l'exalcalde d'IU del municipi Antonio Roldán, Lara ha manifestat després de ser preguntat per la situació de Monedero que "quan assenyalem a altres amb el dit hem de tenir les nostres esquenes ben cobertes".

"Monedero ha de donar moltes explicacions a la ciutadania espanyola de perquè ha hagut de fer aquesta empresa instrumental a l'octubre, per què es van fer uns pagaments a Hisenda amb una quantitat menor a la que s'havia de fer, per què ha donat lloc a que Hisenda busqués la seva legítima declaració, la qual havia d'haver fet, i per què a la universitat s'està investigant si tot es va ajustar o no a la legalitat vigent ", ha assenyalat.

Per això, ha indicat que al dirigent de Podem "li toca donar totes aquestes explicacions, i la societat espanyola les ha de conèixer, i en tot cas les hauria de creure, perquè pogués seguir predicant davant totes aquestes persones que estan cometent il·legalitats o irregularitats contra Hisenda".

El coordinador federal d'IU ha insistit que, "per poder seguir defensant aquestes polítiques, cal tenir coherència plena, i Monedero ha de donar explicacions en aquest moment a la societat espanyola, com qualsevol altre". Finalment, ha assegurat que "si això passés a IU, estaríem donant explicacions".

stats