Política 12/07/2014

Amorós accepta ser el número dos de Bosch a la llista d'ERC a Barcelona

Junqueras insta el partit a sumar i preparar-se per governar la capital amb acords amplis

Ferran Casas
1 min
Oriol Amorós anirà de número dos a la llista de Bosch per Barcelona. MANOLO GARCIA

BarcelonaEl diputat Oriol Amorós, que divendres va perdre les primàries per ser alcalde de Barcelona davant Alfred Bosch, ha acceptat aquest dissabte al matí l'oferiment fet en la campanya i reiterat en les darreres hores per anar de dos a la llista municipal de la capital catalana el maig de 2015. D'aquesta manera ERC busca projectar una imatge de suma i d'unitat interna després d'unes primàries que es van resoldre amb un resultat ajustat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president d'ERC, Oriol Junqueras, havia proclamat aquest dissabte al matí davant el congrés de la federació de Barcelona que ha ungit Bosch alcaldable després de guanyar les primàries que ell tenia "el deure i l'obligació" de forçar una entesa dins el partit a la ciutat. O el que és el mateix, de procurar que el derrotat, Amorós, arribés a un acord amb Bosch que finalment ha estat possible.

Junqueras ha indicat també que ERC ha d'estar preparada per sumar i integrar a Barcelona i per assumir el repte gegantí de governar. "Ens hem obert i ho hem de seguir fent i és probable que hàgim d'assumir moltes responsabilitats", ha indicat el líder republicà.

stats