Política 01/02/2014

ERC prepara una llista de figures de la societat civil per a les europees

Els republicans prioritzen els perfils independents per acompanyar Terricabras en una candidatura "cívica"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl consell nacional d'ERC ha aprovat aquest dissabte els criteris per a la confecció de la seva candidatura per a les eleccions europees del 25 de maig. Tot i el fracàs de les negociacions entre CiU i ERC per bastir una llista cívica, amb noms d'independents, sense carnet de partit, els republicans no renuncien a configurar una candidatura de perfil similar pel seu compte. D'entrada, ja han triat un cap de llista que respon a aquests requisits: el filòsof Josep Maria Terricabras. I en els propers dies es podria concretar algun nom més en aquest sentit, segons fonts d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat davant del consell nacional que la "prioritat" del partit de cara a la candidatura europea és teixir aliances dins "l'àmbit nacional dels Països Catalans" –descartant per tant l'aliança amb Bildu– i presentar una "llista cívica", amb la participació de figures de la societat civil i fins i tot gent que no s'havia plantejat mai la independència com a opció política però que ara està "en trànsit" cap al sobiranisme.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha insistit també que la llista a les europees ha de representar una "plataforma transversal amb gent independent, de renom" dins la societat civil.

stats