Política 06/06/2015

Junqueras veu en la síntesi entre independència i justícia social la clau de la victòria el 27-S

En una intervenció davant el consell nacional renovat en què ha estat rebut amb un llarg aplaudiment, el líder dels republicans ha considerat que els resultats del sobiranisme el 24-M són la "millor base per encarar les eleccions del 27 de setembre" amb garantia d'èxit

Marc Colomer
2 min
La nova executiva d'ERC s'ha reunit per primer cop aquest dissabte / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha animat aquest dissabte els quadres republicans a afermar el discurs de la síntesi entre independència i justícia social perquè fer "indestriable" una cosa de l'altra és la clau de la victòria independentista el 27-S. Junqueras, rebut amb aplaudiments i crits de "president" i d'independència en el consell nacional renovat d'aquest dissabte, s'ha felicitat pels resultats que han obtingut les forces sobiranistes, però també les compromeses amb la justícia social, a les eleccions municipals, un "resultat extraordinari per al país", que "predisposa millor que mai" l'independentisme per encarar les eleccions plebiscitàries del 27-S. Ha erigit ERC en la “síntesi” dels dos eixos polítics -social i nacional- que garantiran, diu, l'èxit sobiranista el 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En la mesura que sabrem construir i comunicar el discurs sobre el vincle indestriable entre independència i justícia social, és evident que el 27-S tindrem un resultat que serà el millor no tant per a ERC, poc rellevant, sinó per a tots els que volem canviar aquesta realitat insostenible", ha clamat Junqueras en una intervenció llampec de només quatre minuts davant uns quadres entregats després que fos reelegit president del partit amb el suport del 93% dels militants. Pel líder republicà, el 27-S " el resultat important és el global, no el d'un partit o un altre, sinó el de tots els partits implicats en la causa de la independència i d'una societat més justa".

Més independentisme, menys unionisme

Junqueras ha subratllat el fet que el 24-M s'hagi eixamplat la diferència entre els partidaris de la independència i els partidaris de mantenir-se dins d'Espanya. "Avui hi ha més independentistes que mai, el procés està més viu que mai i mai fins ara l'independentisme havia tingut tants regidors", ha destacat. Després ha posat èmfasi en l'increment significatiu del vot independentista d'esquerres, compromès amb "una societat més justa".

"Cada vegada és més evident que, si a Catalunya no tenim els instruments d'un estat, no podrem garantir una societat justa", ha advertit, en un clar missatge dirigit a les forces que, com Barcelona en Comú o ICV-EUiA, prioritzen un dels dos eixos polítics, el social, per davant de l'altre, el nacional, quan segons ERC no és possible separar una cosa de l'altra.

stats