Política08/09/2020

Junqueras a la militància: "L'única manera possible de guanyar és treballar per ser més"

Avisa que la resta de propostes per fer la independència "no conduiran a la victòria"

Quim Bertomeu

BarcelonaERC ha definit la seva proposta estratègica per als propers temps en el llibre Tornarem a vèncer (I com ho farem) (Ara Llibres) i vol que n'estigui al corrent tota la militància del partit. És per aquest motiu que el president de la formació, Oriol Junqueras; la secretària general, Marta Rovira; el coordinador nacional, Pere Aragonès, i la secretària general adjunta, Marta Vilalta, han fet arribar una carta als afiliats parlant-los de l'existència d'aquesta document estratègic. Segons aquesta carta, a la qual ha tingut accés l'ARA, els quatre màxims dirigents republicans resumeixen d'aquesta manera l'essència del llibre: "L'única manera possible de guanyar és treballar per ser més".

Cargando
No hay anuncios

Així, Esquerra insisteix també de cara als seus afiliats en la idea de que cal eixamplar la base de suports a la independència si es vol culminar el camí cap a la República Catalana que es va estroncar la tardor del 2017. De fet, en la missiva Junqueras defensa que aquesta estratègia ha estat "cuinada durant tres anys" i es basa en l'anàlisi "d'allò que es va fe bé i allò que ens va faltar l'octubre del 2017" amb l'únic objectiu que la propera vegada surti bé. "Ser més i més preparats per tornar-hi i guanyar de manera definitiva", conclou.

L'independentisme està en un moment de reflexió sobre quina direcció ha de seguir el Procés i això ha generat tensions sobre quines eren les millors receptes. Per exemple, definir si cal o no confrontació amb l'Estat genera visions diferents entre JxCat i ERC. En la carta a la militància, Junqueras promet que el llibre "fuig dels retrets" i només pretén formular propostes i convertir-se en un "manual" per posar-se "a treballar". Ara bé, considera que la d'ERC és l'única proposta possible. "Creiem, doncs, que la resta de propostes no ens conduiran a la victòria i probablement tenen altres objectius però no la República Catalana", resol. Segons ell, no hi ha han "dreceres màgiques" per "arribar a la victòria".

Cargando
No hay anuncios

"L'única estratègia guanyadora"

Tot i que considera que aquest eixamplar la base és "l'única estratègia guanyadora avui", assegura que Esquerra està disposat a "compartir-la, debatre-la i consensuar-la" amb la resta d'actors independentistes. Aquest mateix dimarts es farà l'acte de presentació del llibre. Amb el llibre, la carta i l'acte de presentació d'aquesta tarda, la proposta estratègica d'Esquerra ja estarà formalment presentada. Ara s'obrirà el repte d'intentar convèncer la ciutadania que aquesta proposta és la millor possible.