Política 08/09/2020

Junqueras a la militància: "L'única manera possible de guanyar és treballar per ser més"

Avisa que la resta de propostes per fer la independència "no conduiran a la victòria"

Quim Bertomeu
2 min
Oriol Junqueras: “Exigim a Sánchez codirigir l’operatiu del desconfinament”

BarcelonaERC ha definit la seva proposta estratègica per als propers temps en el llibre Tornarem a vèncer (I com ho farem) (Ara Llibres) i vol que n'estigui al corrent tota la militància del partit. És per aquest motiu que el president de la formació, Oriol Junqueras; la secretària general, Marta Rovira; el coordinador nacional, Pere Aragonès, i la secretària general adjunta, Marta Vilalta, han fet arribar una carta als afiliats parlant-los de l'existència d'aquesta document estratègic. Segons aquesta carta, a la qual ha tingut accés l'ARA, els quatre màxims dirigents republicans resumeixen d'aquesta manera l'essència del llibre: "L'única manera possible de guanyar és treballar per ser més".

Així, Esquerra insisteix també de cara als seus afiliats en la idea de que cal eixamplar la base de suports a la independència si es vol culminar el camí cap a la República Catalana que es va estroncar la tardor del 2017. De fet, en la missiva Junqueras defensa que aquesta estratègia ha estat "cuinada durant tres anys" i es basa en l'anàlisi "d'allò que es va fe bé i allò que ens va faltar l'octubre del 2017" amb l'únic objectiu que la propera vegada surti bé. "Ser més i més preparats per tornar-hi i guanyar de manera definitiva", conclou.

L'independentisme està en un moment de reflexió sobre quina direcció ha de seguir el Procés i això ha generat tensions sobre quines eren les millors receptes. Per exemple, definir si cal o no confrontació amb l'Estat genera visions diferents entre JxCat i ERC. En la carta a la militància, Junqueras promet que el llibre "fuig dels retrets" i només pretén formular propostes i convertir-se en un "manual" per posar-se "a treballar". Ara bé, considera que la d'ERC és l'única proposta possible. "Creiem, doncs, que la resta de propostes no ens conduiran a la victòria i probablement tenen altres objectius però no la República Catalana", resol. Segons ell, no hi ha han "dreceres màgiques" per "arribar a la victòria".

"L'única estratègia guanyadora"

Tot i que considera que aquest eixamplar la base és "l'única estratègia guanyadora avui", assegura que Esquerra està disposat a "compartir-la, debatre-la i consensuar-la" amb la resta d'actors independentistes. Aquest mateix dimarts es farà l'acte de presentació del llibre. Amb el llibre, la carta i l'acte de presentació d'aquesta tarda, la proposta estratègica d'Esquerra ja estarà formalment presentada. Ara s'obrirà el repte d'intentar convèncer la ciutadania que aquesta proposta és la millor possible.

stats