Política 24/07/2020

Junqueras diu que la decisió del Suprem de negar el 100.2 a Forcadell no dinamita la taula de diàleg

El líder d'ERC explica que no se sorprendria que li suspenguessin el tercer grau

Ara
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras

BarcelonaEl líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que la decisió del Tribunal Suprem de negar l'aplicació de l'article 100.2 a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i d'obrir la porta a la suspensió del tercer grau dels presos polítics no dinamita la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa. Ha apuntat, però, que no pot assegurar què faran els seus socis de govern, JxCat, i menys el PSOE i Podem.

Amb tot, Junqueras ha negat que ara Esquerra deixi de seure a negociar amb l'Estat tot i que no confiï en la Moncloa i ha remarcat que en cap cas abandonaria el diàleg. Tampoc si el Suprem denega el tercer grau als presos polítics. Una situació que, de fet, no sorprendria al líder dels republicans. "És possible que aquest cap de setmana sigui l’últim que dormi amb la meva família, han fet coses molt pitjors", ha dit Junqueras, que ha apuntat que també és "possible" que l'Estat no vulgui permetre ni a ell ni a la resta de presos polítics fer campanya en les futuribles eleccions catalanes.

Pel que fa a la relació d'Esquerra amb el PSOE, Junqueras s'ha limitat a criticar els socialistes que han "aplaudit" o "callat" davant de la repressió a l'independentisme i ha assegurat que ERC -"per una qüestió més d'aritmètica que de principis"- no pactarà amb el partit de Sánchez si aquesta acaba pactant amb Ciutadans. Sobre la seva relació amb l'expresident Carles Puigdemont, que la setmana passada en una entrevista de TV3 va assegurar que era "molt cordial" i que conversen "un o dos cops per setmana", ha evitat comentar-ne res, més enllà de repetir que en cap cas hi ha un trencament entre ells. Tampoc ha volgut dir res del nou llibre de Puigdemont, M'explico (La Campana), fins i tot quan la periodista li ha llegit el fragment en què l'expresident explica que se sent sol i no pot confiar en Junqueras perquè "no fa res".

stats