Política 15/11/2016

Santamaría i Junqueras es reuniran a Barcelona per tractar "l'agenda política catalana"

La vicepresidenta accepta la invitació cursada pel seu homòleg català. Segons la Generalitat, la trobada hauria de servir "per escurçar distàncies i mostrar empatia"

Ara
1 min
La vicepresidenta espanyola en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, amb el vicepresident català, Oriol Junqueras.

Madrid / BarcelonaEl vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, proposarà per carta a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, celebrar una reunió a Barcelona per abordar "l'agenda política catalana". Així ho ha comunicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, després de la reunió del consell executiu d'aquest dimarts. La mateixa vicepresidenta ha assegurat hores més tard, als passadissos del Congrés, que acceptarà aquesta invitació, tot i que la trobada no es produirà dijous, quan ja té prevista una visita a Barcelona, per motius d'agenda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha mostrat el seu convenciment que "per escurçar distàncies i mostrar empatia", la número 2 al govern espanyol acceptarà la reunió proposada per Junqueras perquè també es pot fer "fora de Madrid". Tots dos es van reunir a principis d'abril a la Moncloa.

Entre les qüestions que s'haurien de tractar en aquesta trobada hi ha els 46 punts que Puigdemont ja va entregar a Rajoy en la seva última reunió a la Moncloa, i també anunciar-li el compromís del Govern de fer el referèndum el setembre del 2017.

La reunió dels vicepresidents aniria en paral·lel amb la trobada que han de tenir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'espanyol, Mariano Rajoy. En aquesta línia, Munté ha justificat que Puigdemont no vagi a la conferència de presidents autonòmics per abordar la reforma del sistema de finançament perquè el Govern vol una "negociació bilateral".

stats