Política 05/04/2019

La Junta Electoral de Barcelona considera que l'expressió 'prisis pilítics' va en contra de la llei i la prohibició de la JEC

L'òrgan avisa la CCMA que podria obrir-li un expedient sancionador si torna a utilitzar l'etiqueta #FAQsPrisisPilíticsTV3

Acn
1 min
El 'FAQS' perd el primer lloc del 'prime time' en el debut de Cristina Puig

BarcelonaL'etiqueta #FAQsPrisisPilíticsTV3 que va utilitzar a Twitter el programa 'Preguntes freqüents' el 30 de març és contrària a la llei orgànica del règim electoral general i a la instrucció de la Junta Electoral Central (JEC) que prohibeix als mitjans públics la utilització de les expressions 'presos polítics i exiliats'. Així ho considera la Junta Electoral Provincial de Barcelona a la resolució que respon al recurs presentat pel PPC. La Junta no sanciona la CCMA però l'avisa que podria obrir expedient sancionador si es repeteix en el futur. Així mateix, insta la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a abstenir-se de dur a terme "pràctiques informatives que s'apartin injustificadament de la vigent legalitat, en perjudici a la neutralitat informativa que caracteritza especialment el període electoral".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han explicat a l'ARA fonts de la CCMA, aquest divendres a la tarda la Corporació ha presentat un recurs davant de la JEC contra la decisió de l'organisme provincial.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona considera que l'expressió 'prisis pilítics' que el programa 'FAQS' va utilitzar com a etiqueta en el seu compte de Twitter suposa una substitució de 'presos polítics', una expressió que la JEC ha prohibit per als mitjans públics durant el període electoral.

El PPC havia portat aquesta qüestió a la Junta Electoral Provincial de Barcelona al considerar que és un intent "grotesc" de burlar l'ordre de la JEC que prohibeix el terme 'presos polítics'. Els populars també demanaven que se sancionés la CCMA en cas d'incompliment de la llei electoral.

stats