Política 20/05/2019

La Junta Electoral prohibeix que Josep Anglada es presenti a les municipals

Està condemnat a dos anys de presó i inhabilitació per haver amenaçat un militant d’Arran menor d’edat

Xavi Tedó
2 min
La Junta Electoral prohibeix que Josep Anglada es presenti a les eleccions municipals

BarcelonaL’Audiència Provincial de Barcelona ha donat a conèixer aquest dilluns la sentència ferma d’inhabilitació per la qual Josep Anglada, exlíder de Plataforma per Catalunya i actual candidat de Som Identitaris a l’Ajuntament de Vic, queda exclòs de la cursa electoral. Tot i que Anglada va presentar recurs d’apel·lació, la justícia ha imposat al regidor vigatà dos anys de presó i la inhabilitació com a càrrec públic per haver amenaçat a través Twitter un militant d’Arran Vic menor d’edat.

Des de la denúncia dels fets, que van passar l’any 2013, fins a la sentència ferma han passat gairebé sis anys. A través de les xarxes, l’organització juvenil de l’esquerra independentista ha celebrat la notícia i ha celebrat “que el feixisme no surti impune dels seus actes”. D’acord amb la sentència ratificada per l’Audiència, la Junta Electoral de Zona ha acordat l’exclusió d'Anglada de la candidatura de Som Identitaris a Vic i ara caldrà tornar a fer les paperetes per a les eleccions d’aquest diumenge. Segons la JEZ, si algú vota amb una papereta on consti el nom d'Anglada Rius es considerarà nul·la.

La sentència estableix que Anglada, "mogut pel profund odi envers les idees polítiques del jove Arnau Comajoan", va publicar diferents missatges a Twitter, on "feia públic la ideologia del menor i publicava fotografies seves, titllant-lo de "perroflauta, filoetarra o antisistema" i remetent alguns d'aquests missatges a perfils de Twitter vinculats a la ultradreta", com el Casal Tramuntana.

El jutjat penal número 1 de Manresa va emetre el 3 d'agost del 2017 la sentència del litigi entre Anglada i el jove, a qui el 2013 va coaccionar amb missatges "atemoridors", segons l'acusació. Arnau Comajoan, militant d'Arran Vic, va declarar que sentia "por i angoixa" pels comentaris del fundador de Plataforma per Catalunya i actual líder de Som Identitaris, que van tenir lloc l'any 2013. La jutge Neus Codina, a més, el condemna a pagar les despeses judicials i a una responsabilitat civil de 3.000 €.

Sentència Audiència Barcelona Josep Anglada
stats