Política 04/10/2019

La Junta Electoral nega haver prohibit la consulta popular sobre la monarquia a Sabadell

La plataforma carrega contra l'Ajuntament per haver intentat paralitzar-la amb les informacions emeses

Ara
1 min
La Junta Electoral nega haver prohibit la consulta popular sobre la monarquia a Sabadell

BarcelonaLa Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sabadell ha assegurat aquest divendres que no ha prohibit la consulta popular sobre monarquia o república que està previst que es dugui a terme diumenge a la ciutat vallesana.

En un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Junta ha precisat que va rebre una consulta del secretari del consistori –que, segons la llei de la JEZ, és un delegat de la mateixa Junta–, sobre la cessió d'espais públics i, per tant, era "una consulta interna" entre membres de l'organisme.

Per aquesta raó, la JEZ considera que no hi ha cap pronunciament i ha recalcat que no s'ha dirigit a l'administració local i que, per tant, "no hi ha ni autorització ni prohibició". En el comunicat emès, la Junta Electoral deixa clar que "no s'ha dirigit a l'Ajuntament de Sabadell, ni l'Ajuntament a la Junta Electoral de Zona" i que, per tant, "no hi ha res ni autoritzat ni prohibit".

Els organitzadors de la consulta popular sobre monarquia i república, la Coordinadora pro Consulta 6-O, havien manifestat en un escrit el seu propòsit de dur a terme la iniciativa. Remarcaven que no havien rebut cap notificació oficial de prohibició i recordaven que l'Ajuntament no era organitzador.

La plataforma ha carregat contra l'administració local per les informacions emeses "amb l'objectiu d'intentar paralitzar una consulta popular que té per objectiu facilitar" que la ciutadania opini sobre les seves preferències de quin règim polític voldria.

stats