Política 22/11/2012

El jutge es reuneix amb el comissari en cap de la UDEF per l'esborrany policial sobre Mas

El magistrat li demanarà explicacions sobre si existeix l'informe i sobre la filtració del document a 'El Mundo'

Efe
2 min

BarcelonaEl jutge que instrueix el saqueig del Palau de la Música s'ha reunit aquest dijous al seu despatx amb el comissari en cap de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional, Manuel Vázquez, per demanar-li explicacions sobre l'"esborrany" d'informe que acusa Artur Mas i Jordi Pujol de cobrar comissions il·legals i tenir comptes a Suïssa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts judicials, el comissari ha arribat al jutjat poc abans de les 13.00 hores i en aquests moments està reunit amb el jutge instructor, Josep Maria Pijuan, i amb el fiscal Anticorrupció Emilio Sánchez-Ulled, que porta el cas del Palau de la Música.

Pijuan va citar dilluns passat el comissari al seu despatx amb el propòsit de demanar-li explicacions pel suposat "esborrany" d'un informe policial, que ha publicat el diari "El Mundo" i que manté que el president de la Generalitat, Artur Mas, l'expresident Jordi Pujol i el conseller d'Interior, Felip Puig, van cobrar comissions d'empresaris en els seus comptes personals.

L'"esborrany" elaborat per la UDEF no consta en el sumari sobre el saqueig del Palau de la Música, de manera que el jutge demanarà explicacions al comissari sobre l'existència o no d'aquest document i les raons per les quals, en cas de ser autèntic, no s'ha remès al jutge.

Arran de les publicacions d'"El Mundo", el magistrat del "cas Palau" ha emès dos comunicats en els quals assegura que no ha encarregat cap informe a la Policia Nacional sobre el desviament de fons, més enllà del que la UDEF li va remetre el mes de maig passat, i recorda que els cossos policials no poden emprendre pel seu compte investigacions sobre causes que estan judicialitzades.

A l'informe que la UDEF va remetre el mes de maig passat al jutge, la Policia Nacional assenyalava indicis que empreses adjudicatàries d'obra pública de la Generalitat van pagar comissions a CDC a través del Palau de la Música.

Davant la possibilitat que d'aquest informe poguessin derivar-se responsabilitats per suposat finançament irregular de CDC, el jutge va acordar remetre la investigació al Tribunal de Comptes, que és el que té competències en la matèria.

stats