Política 04/07/2019

La jutgessa avala que la Generalitat deixi sortir de la presó diàriament Oriol Pujol

La magistrada de vigilància penitenciària considera que l'exdirigent de CDC ha mostrat un "alt grau de penediment"

Efe
1 min
Oriol Pujol entrant aquest matí a l'Audiència de Barcelona per la vista pel seu ingrés a presó

BarcelonaLa jutgessa de vigilància penitenciària ha avalat la decisió de la Generalitat de permetre que l'exdirigent de CDC Oriol Pujol surti diàriament de la presó per anar a treballar, un cop ha conclòs que ha mostrat un "alt grau de penediment" després de la seva condemna per corrupció i que l'objectiu és la seva reinserció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria, la jutgessa de vigilància penitenciària 2 de Catalunya aprova la decisió de la Generalitat, davant la qual va recórrer la Fiscalia, que va denunciar que l'administració va concedir a Oriol Pujol un "tercer grau encobert" de manera "poc respectuosa" amb la justícia per la seva "decidida voluntat" que passi "el mínim temps" a la presó pel fet de ser fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

La consellera de Justícia, Ester Capella, compareixerà en una sessió informativa al Parlament de Catalunya per explicar la gestió dels serveis penitenciaris d'Oriol Pujol. Així ho ha aprovat la Comissió de Justícia del Parlament després d'una sol·licitud de la diputada de Ciutadans, Lorena Roldán. La petició s'ha aprovat amb 11 vots favorables (Cs, PSC-Units, Comuns, PP i la CUP) i 10 en contra (ERC i JxCat).

stats