Política 26/02/2021

L'ANC recull 10.000 signatures en tres dies per demanar un govern independentista

En un manifest, l'entitat insta les formacions sobiranistes a buscar "els consensos necessaris i avantposar els interessos de país als de partit"

2 min
Paluzie, en una imatge d'arxiu

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha aconseguit 10.000 signatures en tres dies per demanar que el futur govern estigui format per partits independentistes. Els firmants han secundat el manifest Govern independentista, ara! Per la urgència social i nacional, que es llegirà diumenge en la manifestació que ha convocat l'entitat amb l'objectiu de "celebrar haver superat la barrera del 50% dels vots i animar els partits independentistes a formar un Govern". La concentració tindrà lloc a la plaça Catalunya de Barcelona a les 12 hores i l'entitat assegura que es respectaran totes les mesures de seguretat per evitar un contagi de covid-19.

Més enllà de transportar de nou al carrer la demostració de força de l'independentisme que va tenir lloc el 14-F a les urnes, l'ANC també inclou en el manifest diversos factors de pressió als partits. El primer, que la CUP entri al govern i que, en canvi, els comuns no hi tinguin cabuda. "Demanem a Esquerra Republicana, Junts i la CUP que actuïn amb sentit d’estat i treballin per conformar un executiu independentista fort", remarca el manifest, que descarta d'aquesta manera el govern de "front ampli" que estan intentant formar els republicans –tot i que de moment no troben aliats.

Les exigències de l'entitat, però, no acaben amb la consecució d'un govern, sinó que també demanen a les formacions que "cerquin els consensos necessaris i avantposin els interessos de país als de partit". Ho va resumir la setmana passada amb una frase Elisenda Paluzie: "No només volem un govern independentista, sinó que avanci amb accions concretes cap a la independència". Segons Paluzie, es necessiten fets i no paraules, com ara "impulsar la sobirania fiscal" o desprendre's dels "grans oligopolis", sense renunciar a la "desobediència". De fet, el manifest que han firmat 10.000 persones també demana que els partits assumeixin "les desobediències necessàries" i que si ho fan es trobaran "amb el suport d'un moviment civil que estarà al seu costat en els diferents fronts de confrontació".

stats