Política 30/10/2017

L'advocat de Puigdemont no pot assegurar si el president està disposat a declarar a l'Audiència Nacional

Jaume Alonso Cuevillas explica que una petició d'asil no hauria de passar per les seves mans

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no assistirà avui al Senat.

BarcelonaJaume Alonso Cuevilllas, advocat del president de la Generalitat, ha admès aquest dilluns que desconeix si Carles Puigdemont està disposat a declarar davant l'Audiència Nacional després que el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, s'hagi querellat contra ell i contra tot el Govern. En declaracions al Versió RAC1, Alonso Cuevillas ha afirmat que no pot assegurar ni deixar d'assegurar si el president està disposat a anar a l'Audiència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cuevillas ha criticat les querelles de Maza perquè imputa al Govern "fins i tot les casserolades", pel que ha opinat que han d'estar fetes "des de la mala fe o des del desconeixement absolut de la societat catalana". Segons l'advocat, hi ha un "flagrant abús", ja que situa en mans de l'Audiència Nacional i el Tribunal suprem delictes que, sota el seu parer, haurien d'anar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Pel que fa a les informacions que apunten que Puigdemont podria demanar asil a Bèlgica -el president és a Brussel·les amb diversos dels seus consellers-, Alonso Cuevillas ha dit que ho desconeix, i ha subratllat que com a advocat del president no ha de saber-ho forçosament. "No hauria de passar per les meves mans una petició d'asil", ha apuntat, i ha admès fins i tot que ell de dret d'asil en sap "entre molt poquet i menys" i de dret d'asil belga "encara menys".

stats