PARLAMENT
Política 19/12/2010

La primera resolució d'ICV-EUiA al Parlament és per rebutjar el cementiri nuclear d'Ascó

Els ecosocialistes temen que ara que CiU governa modifiqui el seu discurs respecte la instal·lació i asseguren que el conveni d'Aarhus la invalida

Acn
1 min
Laia Ortiz, durant una concentració a la Plaça Sant Jaume contra les retallades socials.

BarcelonaEl grup parlamentari d'ICV-EUiA ha registrat la seva primera proposta de resolució aquesta legislatura amb l'objectiu que el Parlament rebutgi la instal·lació d'un magatzem nuclear a Ascó, d'acord amb el que ja va aprovar la cambra catalana amb el suport dels socis del tripartit i de CiU. Els ecosocialistes temen un canvi de parer de la federació ara que governa, i per això reclamen al Parlament que insti el Govern a 'desplegar totes les mesures polítiques, administratives i legals necessàries per fer prevaler la seva decisió'. La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha explicat que la iniciativa pretén que el Parlament renovi el seu compromís de rebuig a la ubicació del cementiri a Catalunya. En un comunicat, ICV-EUiA ha anunciat que la seva primera resolució al Parlament serà per rebutjar que s'instal·li el cementiri nuclear a Ascó, d'acord amb el que ja va aprovar la cambra catalana amb el suport dels socis del tripartit i CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Ortiz, l'opció d'Ascó hauria de quedar 'invalidada' si es té en compte el que disposa el Conveni d'Aarhus sobre l'accés a la informació i la participació de la ciutadania en la presa de decisions en els afers ambientals, i tenint en compte a més les reiterades declaracions del govern espanyol assegurant que vol prendre aquesta decisió amb el màxim consens territorial, polític i social.

stats