Política 14/01/2015

L'ANC deixa en suspens "momentàniament" les mobilitzacions previstes

L'entitat envia un comunicat als seus socis a l'espera dels resultats de la cimera d'aquest dimecres entre Artur Mas, Oriol Junqueras i les cares visibles del sobiranisme civil

Núria Orriols
1 min
La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, la cara visible de l’organització des que es va fundar, encara el seu tercer i últim mandat.

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha deixat en suspens "momentàniament" les mobilitzacions que tenia previstes aquesta setmana per extremar la pressió per a la convocatòria electoral abans del març. Ho ha fet en un comunicat enviat als seus socis abans de saber el resultat de la reunió d'aquest dimecres al Palau de la Generalitat entre el president Artur Mas, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i el president de l'AMI, Josep. M. Vila d'Abadal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb motiu, doncs, de la proposta que comunicarà Mas per "desencallar la situació actual sobre la convocatòria d'eleccions", l'entitat sobiranista es manté a l'"espera" de quina serà finalment la decisió.

A més, convoca un secretariat nacional de "caràcter extraordinari" per tal d'analitzar i acordar quin ha de ser el posicionament de l'ANC un cop es faci pública la decisió del president de la Generalitat. En aquest sentit, comunicaran als seus associats el mateix divendres o com a "màxim dissabte al matí" si es reprenen o no les mobilitzacions.

Tanmateix, l'Assemblea manté el procés de consulta a les seves bases, previst per al 24 de gener, per tal de decidir el seu paper en la nova fase del procés sobiranista.

stats