Política 13/09/2014

L'ANC crida partits i entitats a constituir una taula per a l'estat propi per arribar fins al 9-N

El secretariat nacional de l'entitat demana que els ajuntaments convoquin plens extraordinaris l'endemà de la convocatòria del 9-N per reforçar la consulta des de al màxim d'institucions possible

Acn
2 min

Arenys de MuntEl secretariat nacional de l'ANC ha fet una crida a tots els partits i entitats socials favorables a la consulta per constituir plegats una taula per a l'estat propi per tal d'arribar al 9-N i "garantir la unitat d'acció i la continuïtat del procés en qualsevol dels escenaris possibles".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Assemblea també demana als ajuntaments que, d'acord amb la proposta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), convoquin plens extraordinaris l'endemà que el president Artur Mas faci el decret de convocatòria del 9-N amb l'objectiu de reforçar-lo des del màxim d'institucions possible.

També es demana que aquests acords municipals es facin arribar al Parlament. L'ANC anima la ciutadania a assistir als plens i donar suport als regidors i alcaldes. Forcadell veu inviolable el procés i assegura que després de la V "la consulta ja està convocada" i ara només falta votar.

El secretariat nacional de l'entitat, reunit aquest dissabte a Arenys de Munt, ha adoptat un seguit d'acords, centrats tots ells a enfortir tot el moviment favorable a la consulta perquè no hi hagi cap espai per a la marxa enrere. "Vam convocar tots junts la consulta i només esperem la convocatòria del president i poder fer allò que tots volem: votar i decidir el nostre futur. Esperem que els nostres representants polítics siguin dignes representants del poble i no s'arronsin", ha exclamat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.

El primer acord del secretariat nacional de l'ANC s'executarà aquest mateix dilluns, quan es lliuraran al Parlament de Catalunya els "centenars de milers de signatures" en exercici del dret de petició demanant la celebració de la consulta. És, segons el vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, una manera més de "reforçar el procés".

L'acte de l'ANC ha rebut el suport de personalitats destacades del món de la cultura i la comunicació, com Lluís Llach o Mònica Terribas, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, el president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, així com diversos diputats i alcaldes de CiU, ERC o ICV-EUiA.

stats