Política 19/05/2017

L'Audiència de Barcelona reobre la causa contra l'alcaldessa de Berga

El jutjat de Berga havia arxivat el cas contra Montse Venturós, però la fiscalia va recórrer la decisió

Ara
1 min
L’alcaldessa de Berga,  Montse Venturós, sortint  dels jutjats amb el diputat 
 Benet Salellas.

BarcelonaL'Audiència Provincial de Barcelona ha decidit reobrir la causa contra l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per haver penjat l'estelada al balcó de l'ajuntament durant les eleccions del 27-S i del 20-D.

El jutjat de Berga havia arxivat la causa a principis d'any perquè no hi apreciava cap delicte, però la fiscalia va recórrer la decisió i ara s'ha sabut que l'Audiència Provincial ha reobert el cas i s'haurà d'obrir judici oral.

Venturós haurà de tornar a anar a declarar davant el jutge. Segons el seu advocat i diputat de la CUP, Benet Salellas, "pensarem si anirà a declarar o no; hem de valorar què ajuda més el Procés, si anar-hi voluntàriament o no".

"No ens sorprèn la politització de la justícia"

El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, ha assegurat que a la formació anticapitalista no els "sorprèn" que s'hagi reobert el cas de Venturós. "Ni que es reobrin causes ni que se n'iniciïn de noves absolutament polititzades", ha afirmat Arrufat, que ha subratllat que es tracta d'un cas que ja es va arxivar al jutjats de Berga i que "quan puja cap amunt es torna a jutjar".

Segons l'exdiputat de la CUP al Parlament, la reobertura de la causa contra Venturós "no deixa de ser una reiteració que la justícia, i, sobretot, els comandaments superiors, està absolutament polititzada i alineada amb una ideologia d'acció repressiva".

stats