Política 25/10/2019

Lesmes creu que els líders independentistes sí que pretenien subvertir l'ordre constitucional

El president del CGPJ considera que la resposta al carrer a la sentència ha sigut "desmesurada" i "injusta"

Ara
1 min
Carlos Lesmes, president del Suprem i del CGPJ / EFE

BarcelonaEl president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha valorat el contingut de la sentència de l'1-O i ha admès que ell i "molts altres" creien que els líders independentistes processats pretenien subvertir l'ordre constitucional. Una percepció que contrasta amb la que va dictaminar el tribunal presidit per Manuel Marchena, que després del judici va determinar que els dirigents independentistes "realment no tenien el veritable propòsit perquè no podien materialitzar-lo".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Cero recollida per l'agència Efe, Lesmes assegura que "la sentència és un exercici de racionalitat [...]". "Davant d'aquest exercici s'ha posat davant la rebequeria sense més ni més i, a més, crec que no se l'han llegit [la sentència]", ha afirmat el president del CGPJ. De fet, Lesmes ha titllat de "desmesurada" i "injusta" la resposta al carrer de l'independentisme. Per al titular del CGPJ, la sentència és un "exercici de racionalitat".

"Sincerament, penso que de tots els milers de persones que es manifestaven, potser alguna s'havia llegit la sentència, però em fa la impressió que molt poques; estaven protestant per una cosa que desconeixen absolutament", ha afirmat Lesmes. El president del Tribunal Suprem, a més, també considera que la reacció a la sentència "no és acceptable", perquè "afecta la convivència i la pau pública".

stats