Política 01/08/2017

Levy acusa Puigdemont de "buscar un estat de victimisme" i recorda que ningú ha anat a la presó pel Procés

Reitera que el govern espanyol respondrà amb "moderació i serenitat" i que no sempre ha de replicar les "provocacions" de l'independentisme

Ara
2 min
La vicesecretaria d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, durant la compareixença posterior al comitè de direcció del partit

Madrid"El govern espanyol respondrà amb moderació i serenitat". És la resposta que reitera des de divendres passat tant la Moncloa com el PP de cara a l'1-O. Els populars demanen no caure en la "provocació" i "exaltació" de l'independentisme, que "busca un estat de victimisme" amb l'ús constant de la via judicial i altres possibles represàlies. Així s'ha expressat aquest dimarts en una entrevista a Onda Cero la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP i diputada al Parlament, Andrea Levy, en què ha recordat que "ningú" ha anat a la presó pel Procés, en referència a les declaracions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista a Bloomberg.

Levy ha establert una diferència molt clara entre haver d'enfrontar-se a penes de presó i haver de respondre amb el patrimoni per l'organització de l'1 d'octubre. "No hem de creure que mentre els independentistes s'agiten l'estat de dret ha de respondre constantment, perquè és el que busquen, un estat de victimisme", ha alertat Levy per tranquil·litzar els ànims de qui des d'Espanya demana més contundència al govern de Mariano Rajoy. "Però la resposta més important es la del 2 d'octubre, perquè llavors s'ha de teixir una realitat diferent de superació del relat independentista", ha afegit.

L'exemple de Francesc Homs

Rajoy també va començar a parlar divendres passat, abans de marxar de vacances, del 2 d'octubre. Per a la Moncloa, el més important és crear un clima que permeti superar definitivament el Procés. ¿Podria ser amb la inhabilitació de Puigdemont? Levy no ho ha descartat i, de fet, ha posat l'exemple de Francesc Homs quan se li ha preguntat per la possibilitat de desobediència i que el president de la Generalitat no deixi les seves funcions. "En aquest país Francesc Homs va ser inhabilitat i d'un dia per l'altre va marxar del Congrés. I va deixar de ser portaveu del PDECat algú que havia estat conseller de Presidència. I aquesta és la conseqüència de l'estat de dret. I la gent no va sortir en massa al carrer", ha assenyalat.

Per al PP, l'independentisme està "distorsionant la realitat" quan crea un debat a "vida o mort". Però, més enllà de la via judicial, creuen que "la realitat és el millor cop d'efecte per desmuntar la tesi independentista". "La llei s'aplicarà? Sí. Respondran davant la justícia? Sí. Perquè ens hem de protegir", ha resumit.

Els "radicals" de la CUP

Preguntada sobre la tensió davant de la seu de la Guàrdia Civil i les pintades a autobusos turístics, Levy ha assegurat que en cap cas estem davant d'un cas de "gamberrisme", sinó que "hi ha una ideologia al darrere que no vol cap tipus de turisme a la ciutat de Barcelona". "Si poses la moqueta als radicals a la Generalitat, al final es creuen que tenen la clau del Govern", ha dit sobre la CUP, i ha assegurat que la portaveu del partit al Parlament ha donat l'ordre que no saludin els populars.

En aquest sentit, Levy creu que Puigdemont s'està mimetitzant amb la CUP quan diu que "ens vol fer por" i "posa al capdavant dels Mossos el màxim 'hooligan' de l'independentisme". "Faig una crida a la sensatesa i a la moderació, perquè Catalunya és molt més que aquesta radicalitat", ha conclòs.

stats