Política 10/11/2021

Els líders valencians de Podem acudiran com a convidats a la trobada de Díaz, Colau i Oltra

Pilar Lima defensa que l'esquerra federal espanyola ha d'impulsar un "projecte inclusiu" que compti "amb tots els sectors populars"

Ara
2 min
La portaveu de Podem a les Corts Valencianes, Pilar Lima, durant una intervenció al Parlament valencià

ValènciaEls màxims representants de Podem al País Valencià assistiran aquest dissabte com a convidats a l'acte que reunirà la ministra de Treball, Yolanda Díaz; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la líder de Més Madrid, Mónica García; la portaveu del Moviment per la Dignitat i la Ciutadania de Ceuta, Fátima Hamed, i la coportaveu de Compromís, Mónica Oltra. Així ho ha confirmat aquest dimecres la coordinadora autonòmica i portaveu a les Corts de la formació lila, Pilar Lima, en una entrevista a À Punt. A més de la mateixa Lima, també acudirà a la xerrada el vicepresident segon del govern valencià, Héctor Illueca. 

Pilar Lima ha relativitzat el fet que en la trobada no hi participin representants estatals de Podem com la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, o la ministra d'Igualtat, Irene Montero. Per a la coordinadora de la formació lila al País Valencià, el de dissabte és "un acte més" per consolidar Díaz com una "líder per a una futura o possible alternativa" al president espanyol, Pedro Sánchez. "Yolanda Díaz ens representa, tot el món la ubica a Unides Podem", ha afegit. Per últim, la també portaveu de Podem a les Corts ha defensat que l'esquerra transformadora estatal ha de crear un "projecte inclusiu" que compti "amb tots els sectors populars".

Congrés d'Iniciativa del Poble Valencià

La trobada convocada per dissabte forma part del procés precongressual d'Iniciativa del Poble Valencià, el partit que lidera Mónica Oltra, i que és una de les tres formacions que componen Compromís. L'acte té com a objectiu inicial valorar la trajectòria de dones que lideren projectes polítics progressistes a l'Estat. Amb tot, també s'inscriu en el debat que ha iniciat l'esquerra federal espanyola sobre la necessitat de crear una candidatura o plataforma unitària. Com a pas previ a la xerrada, Iniciativa del Poble Valencià ha distribuït un vídeo en què totes les dirigents se saluden. També hi ha participat la presentadora de televisió Carolina Ferre, que conduirà l'acte.

Vídeo presentació acte 'Otras políticas'
stats