Política 03/12/2017

Els veïns del pis de Balsareny a qui Rajoy va trucar no denuncien l'incendi als Mossos

Cs, seguint la línia del PP, parla "d'atac" i ho atribueix a "la fractura creada pel separatisme"

P.e.
2 min
El portal del bloc de Balsareny. Segons els Bombers, el foc va cremar una pila de papers

BalsarenyL'incendi que hi va haver aquest dissabte a la matinada en un portal d'un bloc de pisos de Balsareny, al Bages, ha generat algunes incògnites. En un balcó de l'edifici hi penjava una bandera espanyola i els veïns d'aquest domicili van assegurar que algú havia intentat cremar-la. De seguida, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va voler mostrar "la seva solidaritat" amb la família. "Aquesta família ha exercit un dret constitucional, com és tenir al balcó la bandera que consideri oportuna i convenient", va afirmar aquest dissabte Rajoy, que fins i tot més tard va parlar telefònicament amb la dona resident al pis. En el mateix acte de precampanya, el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, va criticar que el fet que aquesta família tingués una bandera espanyola penjada al balcó hagués comportat, segons ell, que intentessin incendiar el domicili amb els inquilins a dins.

La dimensió política dels fets de Balsareny ha continuat aquest diumenge, quan el número 2 de Cs a les eleccions del 21-D, Carlos Carrizosa, ha condemnat "l'atac" a aquest pis i l'ha atribuït a "la fractura social creada pel separatisme". La contundència del PP i Cs, però, contrasta amb la informació dels cossos d'emergències, ja que els Bombers de la Generalitat han informat que van rebre l'avís de foc a les 02.45 h d'aquest dissabte i que, quan van arribar al lloc dels fets, l'incendi ja estava extingit amb l'ajuda d'un extintor i dels agents de la Policia Local. Els bombers també han concretat que només s'havia cremat una pila de papers al portal, malgrat que el fum havia afectat l'escala de l'edifici i una persona havia resultat intoxicada lleu. Des dels Mossos d'Esquadra, fonts del cos han apuntat aquest diumenge que de moment els veïns del pis amb la bandera espanyola, situat al número 1 del carrer del Nord de Balsareny, no han denunciat l'incendi a la policia catalana. Tot i això, els Mossos han obert una investigació per aclarir els fets i saber qui va causar el foc.

Mentrestant, a mesura que han avançat les hores, el focus també s'ha situat sobre la família que viu en aquest domicili de Balsareny. El compte de Twitter CNI Catalunya ha penjat una foto extreta del Facebook de la resident del pis, a qui Rajoy va trucar, en la qual la dona apareix amb una bandera espanyola on hi ha escrites les sigles de l'organització d'ultradreta Hermandad de Hermanos Cruzados. Hores després que s'hagi difós aquesta imatge, la dona ha tancat l'accés al seu compte de Facebook.

En el transcurs d'aquest diumenge, també s'han pronunciat els membres del grup de gent gran del Centre Excursionista de Vilafranca del Penedès, que han identificat el resident al domicili de Balsareny com l'home que el 22 de novembre va increpar-los per haver-se fet una foto amb una estelada al cim del Collbaix. Uns fets que l'entitat va gravar en vídeo i que va penjar a les xarxes socials per denunciar-los. Un dels membres del Centre Excursionista ha confirmat a Nació Manresa que han reconegut l'home per les seves fotos del Facebook. La setmana passada ja van denunciar els fets a la comissaria dels Mossos de Vilafranca.

stats