Política 20/05/2016

Liz Castro confirma que optarà a la presidència de l'ANC

L'editora nord-americana ja va avançar en una entrevista a l'ARA la seva voluntat de postular-se

Ara
1 min
A dalt, Quim Torra, d’Òmnium, i Liz Castro, de l’ANC, durant la Via Lliure. A baix, el jugador del Barça Gerard Piqué, que també hi va assistir.

BarcelonaLiz Castro confirma que optarà a la presidència de l'ANC. Així ho ha anunciat oficialment a través del seu compte de Twitter, tot i que en una entrevista a l'ARA ja havia expressat la seva voluntat de postular-se per considerar que pot ser una presidenta de "consens".

En una sèrie de piulades, l'editora nord-americana ha expressat que el seu objectiu, si aconsegueix la confiança del secretariat, és millorar la comunicació entre la direcció i les assemblees territorials i sectorials. "Necessitem aprofitar les fortaleses de tots els 77 membres del secretariat i amb acord, i fins i tot amb discrepàncies, treballar sempre junts", ha piulat.

També ha considerat que cal "il·lusionar les bases, recuperar la trempera i definir aquest país nou per la via del procés constituent".

Liz Castro va ser la més votada en les eleccions al secretariat de dissabte passat, va aconseguir només trenta vots més que l'actual president de l'entitat, Jordi Sànchez. Castro representa una de les cares visibles del sector crític amb l'actual dirigent, juntament amb Josep Sabaté, Pere Grau, Quim Torra o Agustí Alcoberro. Malgrat el triomf de la nord-americana, ho té difícil per assolir els suports necessaris (es necessiten 2/3 vots).

stats