Política 06/11/2014

Llanos de Luna demana per carta als directors d'institut que no permetin la utilització dels centres per celebrar el 9-N

La carta vol donar cobertura als directors que no volen cedir l'espai

Ara
2 min
La carta de Llanos de Luna als directors d'institut / ARA

BarcelonaLa delegada del govern central a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha enviat una carta als directors de gairebé 3.700 centres públics docents per demanar-los que no prenguin decisions com "permetre la utilització del centre docent per a la promoció o realització d'actes vinculats a la celebració de la consulta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La missiva recorda la "importància que no s'adoptin acords o es duguin a terme actuacions que poguessin contravenir la decisió del tribunal, així com la necessitat de vetllar per l'adequat ajust a l'ordenament jurídic de l'activitat i funcionament de la institució que dirigeix". Llanos de Luna tanca la carta recordant als directors "la importància del necessari i obligat compliment de les resolucions del TC".

Aquesta carta vol donar cobertura als directors dels instituts que no volen obrir els centres per a celebrar el procés participatiu.

Cartes a Ortega, Rigau, presidents de les diputacions i dels consells comarcals, alcaldes, secretaris i interventors municipals

Llanos de Luna també ha remès una carta a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per recordar-los la "importància" de no contravenir la decisió del Tribunal Constitucional (TC) respecte al "procés participatiu" de diumenge. A la carta, Llanos de Luna recorda a Ortega i a Rigau l'admissió a tràmit per part del TC del recurs del govern espanyol contra el procés de participació, que formalment ha quedat suspès tot i que la Generalitat el segueix impulsant. Llanos de Luna també ha remès cartes, en el mateix sentit, a tots els alcaldes, secretaris i interventors municipals de Catalunya, als presidents de les quatre diputacions i als dels consells comarcals, tal com ja va fer en ocasió de la suspensió cautelar de la consulta inicial promoguda per Mas.

stats