Política 30/04/2014

El Parlament enllestirà al juliol l'esborrany de la llei de consultes, que s'aprovarà al setembre

La ponència que elabora el marc legal per donar cobertura al 9-N enviarà el text provisional al Consell de Garanties Estatutàries abans de les vacances d'estiu

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl Parlament tindrà enllestit el 4 de juliol que ve l'esborrany de la llei de consultes populars, que serà aprovada ja al setembre, amb temps suficient perquè pugui emparar la consulta del 9-N. Aquesta és la previsió que fan els partits que integren la ponència parlamentària encarregada d'elaborar la llei. Aquest dimecres la ponència s'ha reunit per aprovar el pla de treball, que inclou sis reunions més entre el 30 de maig -just després de les eleccions europees- i el 4 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop la proposició de llei s'aprovi en el marc d'una comissió parlamentària, abans de les vacances d'estiu, s'enviarà al Consell de Garanties Estatutàries perquè n'avaluï la seva legalitat. Els partits que promouen la consulta pretenen així assegurar-se que el text aprovat s'ajusta plenament a la Constitució i a l'Estatut, per intentar contrarestar els arguments que pugui plantejar el govern espanyol per oposar-s'hi.

Un cop passades les eleccions europees del 25 de maig, la ponència es tornarà a reunir el dia 30 d'aquell mes per reprendre els seus treballs. Primer s'abordaran aspectes aparentment menys espinosos, relatius a d'altres instruments de participació ciutadana. Per a la tercera reunió, el 13 de juny, la previsió és tractar ja les disposicions generals de les consultes populars pròpiament dites. Els dies 20 i 27 de juny s'entrarà en els apartats clau i ja en la sisena i última reunió, programada pel 4 de juliol, s'enllestiran les disposicions addicionals i d'altres elements pendents.

stats