Política 05/09/2015

Lluís Rabell demana "esbandir" els representants polítics corruptes

El candidat de Catalunya Sí que es Pot considera que l'extresorer de CDC Daniel Osàcar és "el Bárcenas català"

Acn
2 min
Lluís Rabell, durant la intervenció feta a les jornades de debat de la candidatura.

BarcelonaEl cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha demanat "esbandir" tots els representants polítics corruptes. En l'obertura de les jornades en les quals la candidatura fixarà les prioritats del programa de les eleccions del 27-S, Rabell ha assegurat que la corrupció "no és una relliscada puntual". En referència als escorcolls realitzats a CDC i la fundació CatDem, ha titllat l'extresorer Daniel Osàcar de ser "el Bárcenas català". Durant la seva intervenció, Rabell també ha acusat Junts pel Sí de crear una candidatura que ofereix "un Govern de Convergència recautxutat".

Rabell ha afirmat que "el 3% no és una petita mala praxis en un ajuntament perdut", i ha titllat CDC de ser "el partit del 3%". En la mateixa línia, el candidat de Catalunya Sí que es Pot ha acusat l'actual Govern de demostrar "connivència entre la forma de fer d'uns corruptes d'aquí i d'uns corruptes d'allí". "No defensem uns corruptes contra els altres, volem esbandir-los tots plegats", ha sentenciat.

Rabell ha carregat explícitament contra les candidatures de Junts pel Sí i del PP. En referència a la candidatura independentista liderada per Raül Romeva, ha criticat que proposi Artur Mas com a futur president de la Generalitat, perquè considera "que no té el valor d'aparèixer a cara descoberta per retre compte del que ha fet, que són polítiques d'austeritat i de retallades". Segons Rabell, han estat polítiques desplegades "en estreta connivència amb el govern de Madrid", i ha anomenat la reforma laboral, l'amnistia fiscal i la llei d'estabilitat pressupostària.

Al mateix temps, Rabell ha criticat el candidat del PP, Xavier García Albiol. Segons ha afirmat, el candidat popular basa part de la seva campanya en "promoure la guerra i l'odi de pobres contra pobres". En aquest sentit, Rabell ha assegurat que García Albiol "pretén que oblidem que la misèria i la desigualtat ha estat generada per un govern antisocial, odiós, corrupte i venut a les multinacionals com és el govern del PP".

Debat ciutadà per fixar les prioritats

Aquest dissabte, Catalunya Sí que es Pot ha reunit a Barcelona més de 600 membres i simpatitzants per tal de fixar les 25 prioritats a desplegar durant els propers quatre anys. Unes prioritats que es coneixeran al vespre, quan els grups de treball en què s'ha fragmentat l'assemblea oberta hagin analitzat el centenar de propostes que tenen damunt la taula i hagin elaborat un document de conclusions. Segons explica la candidatura, els 25 punts escollits marcaran com serà el desplegament del programa electoral.

stats