Política 15/01/2018

L'oposició de Sant Cugat demana explicacions a l'alcaldessa per la sentència del cas Palau

Cs creu provada la vinculació de l'Ajuntament amb un dels "majors casos de corrupció de Catalunya"

Ara
1 min
L'oposició de Sant Cugat demana explicacions a l'alcaldessa per la sentència del 'cas Palau'

BarcelonaL'oposició de Sant Cugat exigeix a l'alcaldessa Mercè Conesa que doni explicacions sobre els 167.000 euros en comissions que, segons la sentència del cas Palau, van cobrar entre Convergència (104.400 euros), Fèlix Millet i Jordi Montull (62.640 entre els dos) per la seva intermediació en l'adjudicació a Ferrovial de les obres del pavelló PAV3 l'any 2002.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que el govern local ha rebutjat fer cap valoració, Ciutadans considera que la resolució del cas Palau prova la implicació de "l'Ajuntament en un dels majors casos de corrupció de la història de Catalunya". El seu portaveu, Aldo Ciprían, creu que Conesa ha d'assumir la seva responsabilitat ja que formava part de l'equip govern que va aprovar el projecte.

L'agrupació municipal de la CUP ha acusat els convergents a través de Twitter d'haver "robat" a la ciutat i recorda que "no val una neteja de cara", en referència a la reformulació en PDECat de l'antiga CDC.

De la mateixa manera, la portaveu d'ERC al municipi, Mireia Ingla, ha qualificat la situació "d'escàndol en majúscules" i ha lamentat que el nom de la ciutat estigui "barrejat enmig d'una sentència que confirma la corrupció sistèmica de Convergència".

L'any 2010 ja van sorgir diverses informacions que vinculaven l'adjudicació del PAV3 amb el cas Palau, però l'aleshores alcalde, Lluís Recoder (CDC), va negar rotundament cap vinculació amb els fets.

stats