Política 27/12/2019

La Fundació Barça i una altra associació lliuren lots de Nadal als presos de Lledoners

Els seus reclusos són els únics de Catalunya que tenen obsequi nadalenc gràcies a les dues entitats

Pau Esparch / Albert Martín
2 min
Una imatge d'arxiu del Centre Penitenciari de Lledoners

BarcelonaEls prop de 800 interns de la presó de Lledoners han rebut aquest Nadal, cadascun d'ells, un lot, segons ha pogut saber l'ARA. El regal l'han fet la Fundació Barça i l'entitat La Nau, segons han explicat fonts del departament de Justícia, que han afegit que les dues associacions "col·laboren" amb aquest centre penitenciari. A l'interior de cada lot, segons les mateixes fonts, hi havia una pilota del Barça, uns productes d'higiene –com ara un raspall de dents–, unes neules i uns torrons. Des de la Generalitat han argumentat que els lots de Nadal només han arribat a la presó de Lledoners perquè la iniciativa va sorgir de les dues entitats, que van decidir fer-ho en aquest centre penitenciari. L'ARA ha contactat amb el FC Barcelona, que de moment no s'ha volgut pronunciar sobre els lots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Lledoners hi ha tancats set dels presos polítics catalans: l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, l'exconseller Jordi Turull, l'exconseller Joaquim Forn, l'exconseller Raül Romeva, l'exconseller Josep Rull, l'exdiputat de JxCAT i exlíder de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Fonts de Justícia han subratllat que el departament no ha fet cap aportació "amb diners públics" als lots que han lliurat la Fundació Barça i l'entitat La Nau. També han reconegut que no consta que els anys anteriors s'haguessin entregat lots per Nadal ni a Lledoners ni a les altres presons catalanes.

Fins abans del 2009 els interns dels centres penitenciaris de Catalunya havien rebut lots de Nadal, però la mesura es va suprimir durant les retallades. De fet, un grup de presos de Lledoners es va plantar el Nadal del 2009 al pati del centre per protestar contra aquesta reducció pressupostària que va provocar que els interns no tinguessin lot.

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i altres directius del club van anar el gener d'aquest any a Lledoners. Els líders de l'entitat esportiva van aprofitar una reunió amb els responsables de la presó per parlar, precisament, d'un projecte de la Fundació Barça amb el centre penitenciari per visitar els set presos polítics.

stats