Política 18/11/2014

Lucena assegura que les "pressions del PP" sobre la Fiscalia són "intolerables”

El portaveu dels socialistes al Parlament, Maurici Lucena, assegura que una querella contra el president Mas situarà "més lluny" la solució del conflicte

L.vicens / N.orriols
2 min

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa que "les pressions del PP" sobre la Fiscalia "són intolerables". Per Lucena, de les diferències de criteri entre la Fiscalia del TSJC i el Fiscal general de l'estat es dedueix que l'últim, "actua condicionat pel PP". En aquest sentit, Lucena ha demanat a la Fiscalia general de l'estat que escolti "amb atenció" les opinions dels fiscals catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alhora, ha criticat que al final s'opti per una querella contra el president de la Generalitat Artur Mas per afrontar el procés català, ja que ha dit que situarà "més lluny" la solució. En aquesta línia, ha aprofitat també per criticar la decisió del govern espanyol de portar, en el seu moment, el procés participatiu al Tribunal Constitucional, ja que considera que l'acció ha desencadenat amb l'acció de la Fiscalia.

D'altra banda, Lucena ha valorat positivament que el president espanyol, Mariano Rajoy, visita properament Catalunya perquè assegura que mostra un canvi d'actitud del PP davant del problema. "És una rectificació per part del PP per intentar arreglar el problema", ha dit Lucena. En aquest sentit, ha dit, espera escoltar la solució de Rajoy per resoldre el problema.

Tanmateix, Lucena ha presumit de l'actitud del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, enfront d'un "problema de tal magnitud" [en relació al procés sobiranista]. El contrast, ha dit, amb el PP, és "evident". Així ha anunciat que Sánchez tornarà a ser a Catalunya aquest divendres (va participar en l'executiva del PSC el 10-N), sense concretar-ne els detalls de la visita, per "escoltar què pensa la gent a Catalunya i perfillar millor la seva proposta".

Reunió Mas-Rajoy

Sobre l'oferiment del portaveu del Govern, Francesc Homs, d'una reunió entre Mas i Rajoy el proper 29 de novembre –aprofitant la visita a Catalunya que ja ha anunciat el cap de l'executiu espanyol— Lucena ha assegurat que no es tracta d'una "predisposició sincera". A parer del portaveu del PSC, Homs, en realitat, "no té ganes de dialogar" i això es demostra, assegura, amb el "llenguatge corporal, gestual i verbal".

stats