Política 24/07/2020

La manifestació física de la Diada serà davant d'un centenar d'edificis del govern espanyol de 60 municipis

"El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents", el lema de l'Onze de Setembre

Xavi Tedó
2 min
Vista-Espanya-gom-manifestacio-Diada_2305579702_65362951_651x366

BarcelonaDesprés que la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, anunciés al maig que la manifestació de l’Onze de Setembre seria mig presencial i mig virtual perquè tothom hi pogués participar en el context de la crisi sanitària actual, avui l'Assemblea, juntament amb Òmnium i l'AMI, han donat a conèixer més detalls de la marxa de la Diada. La mobilització física, que serà descentralitzada com també va anunciar Paluzie al maig, per evitar desplaçaments i l'aglomeració de gent, es farà en 60 municipis davant d'un centenar de punts estratègics de l'administració de l'Estat, com són les oficines de l'Agència Tributària, les seus de la Seguretat Social o del servei públic d'ocupació estatal, per denunciar la discriminació que pateix Catalunya en diferents àmbits. L'acte central serà a Barcelona, on també es limitarà l'aforament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquests punts es desplegarà una lona amb el lema de la manifestació –"El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents"–, per subratllar la necessitat de la plena sobirania per donar resposta a la crisi sanitària. Paluzie ha admès, però, que aquesta mobilització física podria acabar no celebrant-se si el nombre de contagis augmenta amb nous rebrots. "No sabem quines mesures sanitàries s'hauran de complir i ens obliga a preveure diferents escenaris, fins i tot que no es pugui fer res al carrer", ha reconegut la màxima dirigent de l'entitat. En qualsevol cas, Paluzie ha deixat clar que "l'independentisme no pot quedar al marge de la crisi social, una crisi que demostra que el nostre país necessita les eines per poder gestionar-se de manera autònoma".

Les entitats també han presentat una plataforma digital, que és des d'on es permetrà la participació telemàtica a la Diada a través d'un codi QR, que disposa de cinc vincles amb persones, un amb una assemblea de base i un amb un bloc social. Aquest últim vincle permetrà realitzar una aportació econòmica que sortirà del cost del seu QR. "Es tracta d'una iniciativa solidària, ja que els diners que se n'obtinguin aniran destinats per fer front a l'emergència social i econòmica del país", ha exposat Adria Alsina, membre del secretariat de l'ANC. "L'objectiu és mostrar la implementació de l’independentisme en el territori i il·lustrar la capacitat col·lectiva de les persones per realitzar grans canvis", ha afegit. Els codis es podran obtenir per mitjà de les assemblees territorials, als supermercats Bonpreu i Esclat i a la botiga en línia de l'ANC.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha fet una crida a la mobilització per respondre a la judicialització del Procés. "La repressió política no s'atura", ha apuntat Mauri, que ha apostat per defensar el "deure d'aixecar el país" i també d'exercir la independència. El president de l'AMI, Josep Maria Cervera, ha demanat que l'independentisme abandoni la divisió davant d'una Diada de l'Onze de Setembre que serà "complicada".

stats