Política 30/06/2019

Manifestants independentistes denuncien escorcolls "contra la paret" de la Policia Nacional camí d'Estrasburg

Catalans comencen a desplaçar-se a la ciutat francesa amb motiu de la constitució del Parlament Europeu

Ara
1 min
Una patrulla de la Policia Nacional. / EFE

BarcelonaManifestants independentistes s'han queixat aquest diumenge a Twitter d'escorcolls "contra la paret" de la Policia Nacional a la frontera, a la Jonquera, camí d'Estrasburg. Un d'ells, Xavier Miralles, ha assegurat que els agents els han escorcollat com si fossin "delinqüents", i fins i tot al gos. "Aparten l'estelada de mala manera", ha piulat. Un altre home ha fet saber a través de les xarxes socials que la policia espanyola els ha començat a escorcollar "de males maneres al veure l'estelada i dir que anàvem a Estrasburg".

La societat civil independentista es desplaça a la localitat francesa per manifestar-se dimarts amb motiu de la sessió constitutiva del Parlament Europeu, a la qual no podrà assistir Oriol Junqueras, empresonat a Lledoners. Els que sí que tenen intenció d'anar-hi són Carles Puigdemont i Toni Comín, que tot i això no tenen les credencials del càrrec perquè no van prometre la Constitució davant la Junta Electoral Central a Madrid.

Alguns ciutadans ja han optat per desplaçar-se aquest diumenge amb vehicles particulars o autocars, mentre que d'altres ho faran aquest dilluns. L'ANC s'ha implicat en l'organització i diverses sectorials de l'entitat han contractat autobusos per fer el viatge per carretera fins a la localitat francesa.

stats