Política 03/03/2014

ERC tanca l'acord amb Ernest Maragall, que anirà de segon a les europees

"Encaro aquesta nova etapa amb passió i il·lusió per ajudar el país", assegura l'exconseller. Junqueras manté obertes les negociacions amb la plataforma del socialista crític Toni Comín

Roger Tugas
1 min
SUPORT PLE A LA CONSULTA  Ernest Maragall i Junqueras coincideixen a les reunions del Pacte pel Dret a Decidir.

BarcelonaL'exconseller Ernest Maragall serà el número dos de les llistes d'Esquerra al Parlament Europeu el 25 de maig. Tal com ja va avançar l'ARA, l'executiva d'ERC ha aprovat aquest dilluns finalment un acord amb Nova Esquerra Catalana, la formació escindida del PSC que lidera l'exconseller.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons els republicans l'acord tindrà "una primera traducció" a les europees, però es vol que sigui més ampli i d'entrada inclourà Maragall, "entre d'altres", com a número dos de Josep Maria Terricabras. L'acord entre ERC i la formació que Maragall va presidir fins només fa uns dies "té voluntat de sumar un ampli consens basat en dos eixos: la justícia social i l'irrenunciable dret a decidir dels catalans".

ERC explica que també manté converses per "ampliar l'espai de l'esquerra nacional" entre d'altres amb Toni Comín, exdiputat del PSC i un dels crítics de la formació de Pere Navarro que fa uns mesos va crear l'associació Socialisme, Catalunya i Llibertat.

"Encaro aquesta nova etapa amb passió i il·lusió per ajudar el país", ha assegurat Maragall a l'ARA.

stats