Política 17/03/2015

Margallo assegura que no es tancarà cap delegació de Catalunya a l'exterior

El ministre sí que recomana, però, que els funcionaris de les delegacions s'instal·lin a les oficines de les ambaixades espanyoles

Sara González
2 min

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha anunciat que "en cap cas es tancaran" delegacions de Catalunya a l'exterior. Tot i que les anomenades "ambaixades" han estat objecte de polèmica en els darrers anys i que fins i tot el govern espanyol va recórrer l'obertura de les ambaixades catalanes a Roma i Viena per la funció que exercien, el ministre ha reconegut que és decisió de cada comunitat decidir quines delegacions manté i ha subratllat el paper que juguen per potenciar l'exportació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Margallo ha aterrat al Círculo Ecuestre a Barcelona amb la voluntat de bastir ponts amb Catalunya i no trepitjar cap ull de poll. És per això que ha evitat polemitzar sobre les ambaixades catalanes, que sovint el PP demana que es tanquin. Això sí, ha deixat clar que el poder recau sobre l'ambaixador espanyol i que des del govern espanyol es recomana que els funcionaris que representen altres comunitats s'instal·lin a les oficines de les ambaixades espanyoles per poder estar "a més països a menys cost".

"La meva convicció és que és més barat i eficaç crear sinergies per afavorir l'exportació", ha assegurat. Al seu parer, no només es produeix un estalvi en infraestructura, sinó també un aprofitament dels experts en totes les matèries que tenen les ambaixades espanyoles.

El ministre ha insistit que s'està posant "tot l'aparell de l'Estat" al servei de l'exportació i ha assegurat que el "canvi de model" de les ambaixades per centrar-se en aquest àmbit "està funcionant". Margallo ha recordat que a hores d'ara les exportacions a Espanya representen el 34,1% del PIB i ha reconegut el pes de Catalunya en aquest àmbit. "És la primera comunitat en exportació i importació i per això ocupa la major part dels nostres esforços", ha sentenciat.

stats