Política 12/12/2014

Marta Rovira: "Estem obligats a posar-nos d'acord per la independència"

La secretària general d'ERC, en una entrevista al plató de l'ARA amb Antoni Bassas, assegura que la fórmula guanyadora passa per "captar indecisos" amb llistes separades

Oriol March
2 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assenyalat en una entrevista amb Antoni Bassas al plató de l'ARA que els partits sobiranistes, i molt especialment CDC i els republicans, "estan obligats a posar-se d'acord per la independència". "Podem anar junts. Hem de tenir un acord per anar junts. Només farem la independència si ens entenem. Si ens posem d'acord som majoria, estem obligats a posar-nos d'acord", ha indicat Rovira, que s'ha mostrat partidària que anar per separat a les eleccions és la "fórmula guanyadora" perquè "capta indecisos". Al marge de quina sigui la fórmula, la dirigent republicana ha assegurat que s'està "a prop" d'un acord.

"Sabem que podem guanyar", ha indicat Rovira, que ha apuntat que "ara mateix els partits són el menys important". "Demanem que hi hagi tantes llistes de país com sigui possible i que es posin d'acord", ha afegit la secretària general d'ERC, que defensa una "unitat horitzontal" al voltant de la independència". No estem obstinats a no anar a una llista amb CiU. El que volem és guanyar, i creiem que tenim la millor fórmula per convèncer els indecisos que van votar sí-no”, ha considerat la dirigent republicana.

"Està bé que en aquestes eleccions diguem que un dels reptes del nostre país és lluitar contra la pobresa, per exemple", ha indicat Rovira, que ha afegit que també cal parlar de "regeneració democràtica". "Amb la independència hi haurà una revolució democràtica", ha apuntat la secretària general d'ERC, que ha insistit que les eleccions han de ser abans de les eleccions municipals del maig del 2015.

La dirigent republicana ha apuntat que "estan esgotant totes les vies i les partides que hi ha als pressupostos", i que dilluns faran saber la seva posició final. Pel que fa a les declaracions que va fer ahir dijous el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, assenyalant que la sortida de la crisi ja era un fet i que la recessió és cosa del passat, Rovira ha indicat que "Rajoy sí que és cosa del passat".

Negociació en marxa

Aquestes declaracions arriben després de la primera reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, aquest dimecres al Palau de la Generalitat. Els dos es van comprometre a seguir parlant per mirar d'arribar a un acord sobre les eleccions plebiscitàries, però al mateix temps van constatar les diferències que existeixen entre ells arran de la llista unitària.

Les negociacions entre els dos partits també estan condicionades per les converses sobre els comptes de la Generalitat per al 2015, als quals ERC no vol donar suport perquè és partidària d'una pròrroga pressupostària. Això posa contra les cordes el Govern, perquè necessita almenys l'abstenció de dos grups per superar el debat a la totalitat dels comptes que se celebra dimecres vinent al Parlament.

stats