RETALLADA A LA CCMA
Política 20/03/2013

ERC avisa que no donarà "suport a un pressupost que significaria desmantellar la CCMA"

Marta Rovira avisa que seran "línies vermelles" en la negociació dels comptes del 2013 les "retallades desmesurades" a TV3, com en salut i educació

Roger Tugas
2 min
Marta Rovira va afirmar que ERC no sabia que una entitat pròxima al partit havia contractat Ausàs.

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha avisat aquest dimecres respecte la retallada del 17% a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que el seu partit "no pot donar suport als pressupostos perquè significaria desmantellar la CCMA" i considera "absolutament desproporcionat" l'esforç de l'ens respecte la tisorada global. "ERC defensa un model públic de CCMA que presti un servei de qualitat perquè entenem que s'ha de prestar informació de qualitat, i calen mitjans potents i al servei de la llengua, la cultura i la nació, que mantinguin el lideratge en audiència", ha afegit la dirigent republicana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, s'ha mostrat partidària de continuar esforçant-se per esmenar el pressupost provisional de la Corporació i ha criticat que és "precipitat" haver aprovat una retallada sense saber com seran els pressupostos del 2013 ni el límit de dèficit. "Per part nostra no quedarà", ha afegit, i ha alertat que "retallades desmesurades" a la CCMA o altres serveis públics com Educació i Sanitat són "línies vermelles" a l'hora de negociar els comptes.

Així mateix, Rovira ha apuntat que les retallades a la Corporació els darrers anys equivaldrien al triple que al conjunt de la Generalitat i que el seu cost actual és de "32 euros per habitant, dels més baixos" entre els mitjans públics a Europa. Tot i això, ha reconegut que el Govern va avisar ERC de la retallada, a la qual els republicans ja s'hi van oposar. Com a alternatives, Rovira ha apuntat que es poden rebaixar "sous desorbitats" a la CCMA, mantenir el diàleg social amb els treballadors, retallar més al Consell de l'Audiovisual de Catalunya, racionalitzar el cost de la gestió administrativa i la contractació pública i impulsar un pla estratègic per modernitzar la CCMA i "desgovernamentalitzar-la per fer-la deprendre de les majories parlamentàries".

stats