DISCURS D'ARTUR MAS
Política 07/01/2014

ERC garanteix que "el Govern gaudeix d'estabilitat i de fortalesa"

ICV-EUiA, C's i la CUP critiquen el discurs d'Artur Mas, i Herrera fins i tot afirma que seria com el de Rajoy "si parlés en castellà"

Roger Tugas
2 min

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha garantit aquest dimarts que "el Govern gaudeix d'estabilitat i de fortalesa" amb la fórmula actual de pacte parlamentari que manté CiU amb els republicans. "Aprovarem els pressupostos i gaudeix d'un acord més ampli a l'entorn de la consulta", ha afirmat, i ha insistit: "Ajudarem en tot el que faci falta perquè se senti estable i fort". "ERC ha assumit les responsabilitats que li tocaven, estem satisfets dels acords que anem construint amb el Govern", ha explicat Rovira, que ha esmentat tant el procés cap a exercir el dret a decidir com mesures socials i econòmiques, com les iniciatives contra la pobresa energètica o els increments en les partides sobre renda mínima d'inserció, ajudes a l'habitatge o beques menjador.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, també ha fet un balanç de l'acord amb ERC "molt positiu, tot i que hi havia molta gent que estava interessada que aquesta estabilitat no es produís".

Crítiques d'ICV i C's

Diferent ho han vist la resta de partits, que han criticat el primer any de l'actual legislatura. "Si parlés en castellà, el discurs de Mas seria com el de Rajoy; si l'atur baixa és perquè la gent marxa", ha etzibat el president d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Herrera, qui creu que "el 2013 es caracteritza per un increment de la desigualtat". El dirigent ecosocialista ha apostat perquè el 2014 sigui l'any de "girar Europa i guanyar la sobirania per exercir el dret a decidir i tombar la 'troica'", de la "batalla de la redistribució per viure millor", de la "batalla contra la corrupció" i del "dret a decidir que no té substitutius".

Al seu torn, el president de C's, Albert Rivera, ha lamentat que Mas segueixi "en l'error de fer de Catalunya un lloc de divisió i fractura social" i que pateixi "el síndrome dels brots verds". "Aquest president i Oriol Junqueras ens porten cap al xoc contra les roques, cal un govern alternatiu", ha defensat, i ha reclamat que Mas convoqui eleccions anticipades si el govern espanyol prohibeix la consulta.

Llums i ombres de la CUP

Finalment, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha aplaudit l'"aparent determinació del president de convocar la consulta" faci el que faci l'Estat, tot i que ha lamentat que no hi hagi "mesures previstes de revertiment de les causes i les conseqüències a què ha dut el mercat especulatiu". "Sorprèn que enalteixi tant la transparència quan no és un eix del Govern", ha insistit, i ha apel·lat al fet que no explica què vol privatitzar el 2014 i a les "parts fosques de la policia".

stats