Política 18/02/2018

Marta Rovira, Marta Pascal, Artur Mas, Neus Lloveras i Anna Gabriel, citats aquesta setmana al Suprem

Demà serà el torn de la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, i de la secretària general d'ERC, Marta Rovira

Efe
2 min
Artur Mas, Marta Rovira, Marta Pascal, Anna Gabriel i Neus Lloveras

BarcelonaLa dirigent d'ERC Marta Rovira i la del PDECat Marta Pascal compareixeran aquest dilluns com a investigades davant el jutge del cas obert al Suprem pel "procés" cap a la independència de Catalunya, Pablo Llarena, que també prendrà declaració aquesta setmana a Artur Mas, Anna Gabriel i Neus Lloveras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llarena va iniciar aquest dimecres una nova fase de declaracions amb la citació de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, que va sortir en llibertat sense mesures cautelars després d'assumir que la declaració unilateral d'independència (DUI) buscava una efectivitat real i que per això la va votar, en compliment del mandat de les seves bases.

La referència de Boya a la DUI va venir provocada per una pregunta del magistrat sobre si aquesta declaració unilateral va ser merament "cosmètica". Altres imputats en la causa han qualificat en aquests termes la DUI.

Demà serà el torn de la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, i de la secretària general d'ERC, Marta Rovira. Aquesta última està assenyalada en els informes de la Guàrdia Civil com a peça clau en l'organització del referèndum de l'1-O i en la posterior declaració unilateral d'independència.

L'últim informe de la Guàrdia Civil enviat al jutge assenyala que Rovira i Oriol Junqueras donaven ordres i despatxaven amb Josep María Jové, home de confiança de Junqueras i considerat el "cervell" de la logística del referèndum.

La Guàrdia Civil ja havia situat Rovira al comitè estratègic del Procés –recollit en el document 'EnfoCATs', el full de ruta del Procés–, igual que va fer amb l'expresident de la Generalitat Artur Mas i la que va ser portaveu parlamentària de la CUP Anna Gabriel.

Artur Mas està citat aquest dimarts al costat de Neus Lloveras –expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència–, i Anna Gabriel està citada dimecres després que el jutge accedís a endarrerir la seva declaració, prevista inicialment per a aquest dimecres passat.

Tanmateix, Anna Gabriel ha viatjat en les últimes setmanes a Ginebra (Suïssa), on ha contactat amb un advocat expert en causes d'extradició, i sospesa no acudir a la cita de dimecres amb el jutge Llarena.

Llarena va ampliar la investigació pel Procés a aquestes persones perquè considera que els fets que s'investiguen s'han pogut desenvolupar sota la direcció i coordinació d'un conjunt de dirigents entre els quals hi hauria els presidents i portaveus dels grups parlamentaris independentistes de l'anterior Parlament de Catalunya.

També apuntava als presidents i secretaris generals dels partits polítics independentistes i a la presidenta de l'AMI.

En el document 'EnfoCATs', en què es determinava el full de ruta que s'ha de seguir després de la DUI, es parlava d'un comitè estratègic format per aquestes figures.

Boya va negar que conegués el document 'EnfoCATs', del qual va dir que és contrari al funcionament de la seva organització, i també que hagués format part d'un comitè estratègic. Les dues coses no encaixen amb el funcionament per a assemblees de la CUP, va explicar.

stats